
Americké lievance podľa mňa
Skúsila som ochutnala a boli výborné... najlepšie chutia s originál javorovým sirupom... alebo su výborné s...

Pirohy plnené zemiakovou kašou
Zemiaky uvaríme v osolenej vode. Po uvarení vody ocedime, pridáme bryndzu, čierne korenie a vypracujeme...

Tvarohové koblihy
Mala som dnes chuť na niečo sladké, ale len na také akurát sladké a našla som:))))...

Kačacie prsia na karamelizovaných pomarančoch
Okrídlené hody sú zážitkom, akým vieme nadchnúť aj rozmaznaného zahraničného labužníka. Veď naša tradičná kombinácia...

Zeleninová cesnačka
Je toľko kombinácií. Táto vznikla upratovaním chladničky. Ale na úžasnosti polievky to nič nemení.

Breakfast burritos
S Breakfast burritos som sa prvýkrát stretla v jednej reštaurácii v zahraničí. Recept som si...

Tyčinky z koreňovej zeleniny
Inšpirovali sme sa receptom na mrkvové tyčinky, ktoré doma pečieme a vyskúšali sme mrkvu nahradiť petržlenom a zelerom....

Karamelový pudingový dezert
Veľmi jednoduchý dezert, pretože v podstate ide obyčajný puding. Keď ho však zmiešate s kyslou...

Plnená sekaná roláda so zemiakmi
Tento recept mám v mojej kuchárskej knihe asi 15 rokov a tak som si ho po dlhom...

Výborný obed z jedného pekáča
Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno a chvíľu orestujeme na troche oleja. Po pár minútach pridáme mleté...

Višňovo–kakaový zákusok
Bielky vyšľaháme, do peny pridáme cukor a studenú vodu a postupne začneme pridávať jeden žĺtok za druhým. Potom pridáme...

Pečené pliecko so špenátom a s trhanými plackami
Bravčové pliecko osolíme, okoreníme, obalíme nasekaným rozmarínom a uložíme na noc do chladu. Potom...

Srnčí chrbát na šípkovo-perníkovej omáčke
Pyré: Očistenú kvaku a zemiaky spolu uvaríme v osolenej vode. Osobitne uvaríme neočistenú červenú repu...

Šalát z červenej repy s jablkom a chrenovou šľahačkou
Cvikla mi chutí najviac v jeseni. Šalát som robil pred rokom a zase som dostal naňho...

Muffiny s mandarínkami
Ďalší experiment s muffinami. Dnes som skúsila pridať mandarínky a vrch som ozdobila maslovým krémom...

Špaldové bagetky
Môžete si skúsiť upiecť doma bagetky z rôznych druhov múk - špaldovej, ražnej a pohánkovej.

Šatôčky plnené opekanými kuracími prsíčkami
Tieto šatôčky sú zo zemiakového cesta. Kuracie prsia najprv opečiem na panvici a potom zabalím do...

Jahňacia kotletka na fenikle
Jahňacie kotlety nakrájame na porcie. Bylinky nasekáme a zmiešame s olejom a prelisovaným cesnakom. Jahňacie...

Francúzska polievka s cibuľou
Cibuľu pokrájame na hrubšie kolieska alebo mesiačiky. Prudko ju opečieme na masti. Potom ju zalejeme...

Králičie stehná v medovo-horčicovej marináde
Keďže žijem v Čechách, kde má králik silné postavenie v gastronómii, nedalo mi, aby...

Výborné kivi rezy
Upiekla som tieto výborné, svieže rezy. Veď nedeľa by nebola bez koláčika nedeľou.

Mrkvovo-pomarančový krém
Ak máte radi zaujímavé chute, určite musíte vyskúšať tento mrkvovo-pomarančový krém. Jeho príprava je skutočne...

Domáci hnedý cukor
ak ho už máte doma a chcete zistiť, či aj ten váš je len farbený-skúste "test", ...

Parker House žemle
Tieto žemle pochádzajú z hotela Parker House v Bostone v USA, sú to jemné nadýchané žemle...

Nátierka z pohánkového tvarohu s kuracím mäsom a pórikom
Ak máte alergiu na mlieko alebo laktózovú intoleranciu a nemôžete si len tak vychutnávať tvaroh z kravského...

Víkendová krkovička
Veľmi chutné mäsko, ktoré mám z jednej kuchárskej knihy. Je mäkučké a vhodné aj na...

Tuniaková nátierka s hroznom
Uz ste skusali rybaciu pomazanku s hroznom? Nie? Tak najvyzsi cas to vyskusat. Je vhodna na...

Zelný prejt z kysaného zelí
Zelný prejt z kysaného zelí je další z mnoha receptů, při kterém lze elegantně zužitkovat zbylé dušené kysané zelí. Pokrm je velmi sytý a chutný....