
Motýlí koláčik
Nie vždy naše deťúrence chcú papať! Tak ráno k ich obľúbenámu kakavku im dáme takýto motýlik.

Plnené šampiňóny
Cibuľku orestujeme na slaninke pokrájanej na malé kocky. Pridáme pečienky pokrájané na malé kúsky. Posypeme...

Slniečko v tanieri
Tekvica je úžasná a výživná plodina a akékoľvek jedlo z nej je vynikajúce a nikdy nesklame...

Snehové loptičky
receptik sa tu možno opakuje, no jaho mam od krsnej mamy a ani jedny vianoce nesmie chybat...

Také moje cestovinové karí
Receptov na karí je snáď stovky, samozrejme, toto nie je originál, skôr taká slovenská...

Krídelka v slaninke
Kuracie krídelká naložíme do marinády (olivový olej, citrón, grilovacie korenie, cesnak) a necháme odležať....

Popletený hamburger pre hladošov
Vyskúšajte tento hamburger ktorý Vám určite dopraje gurmánsky zážitok

Mrkvová polievka s Harissa pastou a údeným tofu
Najskôr si pripravíme Harissa pastu. Kapie upečieme v rúre pri teplote 180 stupňov, kým nezmäknú....

Pečený francúzsky toast s jablkami - žemľovka
Jedná sa o krásne jedlo s nádhernou arómou, perfektné na desiatu alebo olovrant. Dá sa...

Bravčové prikryté kelom
Ak si spomínate, pridala som sem recept "Moje akože pečené mäso". Tak toto mäsko som...

Špenátové halušky
Keďže je pôst a veľa z vás si dali záväzok že nebudú jesť mäso tak som sa...

Hubová vodová polievka
Takúto polievku varievala moja babka, mama, varievam ju aj ja a varieva ju aj moja...

Sušená krkovička s čakankou a rajčinovou penou
Sušené rajčiny rozmixujeme. Do misy dáme mascarpone, maslo, citrónovú šťavu, nasekaný cesnak a...

Palacinkové cannelloni s červenou čakankou
Tento recept som nasla na internete. Trocha som si ho upravila, kedze mne nechuti klasicke...

Rizoto z trhu
Som veľký fanúšik farmárskych produktov predávaných na trhu, a tak som ako prisťahovaná Bratislavčanka nemohla vynechať...

Pečené buchty s lekvárom bez lepku
Kto by nemal rád pečené buchty? Táto slovensko-česká klasika vie potešiť azda každého. My si pečieme buchty bez lepku vždy s inou plnkou....

Pikantné bažantie prsia
Bažantie prsia umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme a dáme do misy. Olej rozmiešame s majoránom,...

Baklažán na orientálny spôsob
Baklažán ošúpeme a pokrájame na kolieska, ktoré osolíme, okoreníme, poprášime múkou a opečieme...

Tvarohovo-jogurtová pena na piškóte s mangovým pyré
Tvaroh a jogurt zmiešame, pridáme cukor a vyšľahanú šľahačku. Dva plátky želatíny dáme napučať do vody....

Rýchlojablčník
Keď majú prísť nejakí hostia a mne sa nechce vymýšľať a skúšať novinky, či tráviť dlhý...

Rebarborový koláč
Suroviny na cesto spolu zmiešame a vypracujeme. Cesto uložíme na cca 20 minút do chladničky.

Opitá čokoládová guľa s višňami
Trendy ženú kuchárov a cukrárov vpred – vymýšľať stále nové dezerty, postupy, kombinácie. Vianoce však musia silnejšie dýchať klasikou. Na...

Mrkvovo-tekvicový cheesecake s batatmi
Korpus: Maslové sušienky vymixujeme s maslom a hmotou vystelieme spodok formy na pečenie s priemerom 24 cm....