Cesnaková majonéza
Vladimír Morochovič
nezávislý šéfkuchár, 25. novembra 2014
nezávislý šéfkuchár, 25. novembra 2014

Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Zo žĺtkov a citrónovej šťavy za stáleho miešania a pomalého prilievania oleja pripravíme majonézu. Strúčiky cesnaku nastrúhame najemno, vymiešame s namočenou a z mlieka vytlačenou striedkou z bieleho sendviča. Pridáme na jemno zmixovanú cibuľkovú vňať.
- 2
Hmotu vymiešame s majonézou a prepasírujeme cez sitko. Táto základná omáčka má široké použitie – na sendviče, chuťovky, ako marináda na rezne, môžeme ňou natrieť plátky mäsa pred pečením. Každý plátok mäsa natretý touto cesnakovou majonézou skrehne a naberie cesnakovú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu