Cesnaková majonéza

Vladimír Morochovič
nezávislý šéfkuchár, 25. novembra 2014
Cesnaková majonéza
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

4 strúčiky
4 ks
20,5 PL
4 krajce na striedku
100 ml
1 ks na vňať




Postup

  1. 1

    Zo žĺtkov a citrónovej šťavy za stáleho miešania a pomalého prilievania oleja pripravíme majonézu. Strúčiky cesnaku nastrúhame najemno, vymiešame s namočenou a z mlieka vytlačenou striedkou z bieleho sendviča. Pridáme na jemno zmixovanú cibuľkovú vňať.

  2. 2

    Hmotu vymiešame s majonézou a prepasírujeme cez sitko. Táto základná omáčka má široké použitie – na sendviče, chuťovky, ako marináda na rezne, môžeme ňou natrieť plátky mäsa pred pečením. Každý plátok mäsa natretý touto cesnakovou majonézou skrehne a naberie cesnakovú chuť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia