Šunka domáca

nadasky - fotkanadasky, 18. decembra 2011
Šunka domáca
Foto: nadasky

br. pliecko nakrájame , sol a cukor rozpustíme v 0,1 dcl vody a zalejeme mäso ,dobre ho premiešame.Zmes dame do mikroténového sáčku ,sáčik je už v nadobe , každú vrstvu poriadne natlačíme a zavrieme šunkovar .Takto to dáme do chladničky na 24hodín ,potom dáme variť na 2hod. pri teplote vody 75 až 80 stupnov po skončení varenia necháme vychladiť cca 1,5 až 2 hod. a môžeme papať. Dobrú chuť. Tento šunkovar sme kedysi kúpili aj sme nan zabudli a teraz sme ho objavili v špajzi u dcéri na dome.b

6
porcií
20 minút
príprava
2 minút
na 80 °C

Suroviny

1,2 kg
25 g
kavova lyžica
1 dcl chladná

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    br. pliecko nakrájame , sol a cukor rozpustíme v 0,1 dcl vody a zalejeme mäso ,dobre ho premiešame.Zmes dame do mikroténového sáčku ,sáčik je už v nadobe , každú vrstvu poriadne natlačíme a zavrieme šunkovar .Takto to dáme do chladničky na 24hodín ,potom dáme variť na 2hod. pri teplote vody 75 až 80 stupnov po skončení varenia necháme vychladiť cca 1,5 až 2 hod. a môžeme papať. Dobrú chuť. Tento

Diskusia k receptu

danculka
Ja mám,tento šunkovač na 2,5kg mäska,tiež už málo v ňom robíme,ale keď si mi ho pripomenul,možno j urobím...
sonulienka
Jej ja ho mám tiež doma a tiež som už šunku dávno nerobila.Ďakujem za pripomenutie.
fejton1
@nadasky ,robim ju aj ja ale aj z rychlosoľou stači 24 hod,na presolenie len s obyčajnou soľou.
frona
aj ja mám šunkovač....určite si urobím k vianociam takú domácu mňam....dík za pripomenutie
bacojan
aby som pravdu povedal aj ja mám šunkovač, vlastne mal som, lebo som ho poslal dcérke do Sydney pred týždňom a keďže som objavil tento recept, tak ho okamžite posielam, ale ja som viac za rýchlosoľ, myslím že dodá mäsku peknú farbu, aspoň tak si to pamätám od otca - bol masiar
astheart
Je to pravda, s obyčejnou solí je maso šedivé; s rychlosolí hezky růžové. Dělávali jsme, ale už dávno ne....