Kakaový koláč s jablkovým snehom

inustek - fotkainustek, 18. mája 2014
Kakaový koláč s jablkovým snehom
Foto: inustek

Rýchly a výborný koláčik, nie príliš sladký... :)

6
porcií
15 minút
príprava
10+20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
3 ks
70 g
50 ml
50 ml
60 g
1 PL
1 KL
Sneh:
3 ks
3 ks




Postup

  1. 1

    Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom do peny. Postupne pridávame olej, mlieko, múku, kakao a kypriaci prášok. Vymiešame cesto a vylejeme na pomastený a múkou vysypaný malý plech. (ja som použila tortovú formu). Dáme do vyhriatej rúry predpiecť cca na 10 minút.

  2. 2

    Medzitým si očistíme jablká a najemno nastrúhame. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a jemne zmiešame s nastrúhanými jablkami.

  3. 3

    Jablkový sneh natrieme na poloupečené cesto a vo vyhriatej rúre upečieme. Upečený koláč posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

babidka
Aj mne sa paci - najprv ho skusim so surovym jablckom a potom aj s upecenym .S upecenym preto , ze duzina z upeceneho jablcka sa da vyborne vslahat do bielkov .Uvidim , ktory bude lepsi :-)
inustek
je to taká rýchlovka, výborný. Zjedla som ho skoro celý sama :D Nie je príliš sladký, čo mne vyhovuje. Cukor mal ísť aj do toho snehu, ale ja som nedala. Takže ak máte radi sladšie koláče, kľudne si toho cukru pridajte :-)
@babidka S tým upečeným jablkom to bude určite tiež výborné. Ja som ho robila prvýkrát, takže zatiaľ takto... :)
cesminaz
@inustek ..nic sa nestalo,nevedela si to.Niekedy je fakt tazke pozret ci uz je tu taky recept,lebo kazdy si dava nazvy podla seba :-) a tvoj vyzera celkom inak :-P mala si ho odfotit trocha z boku,takto mu vidno len vrch :-) A druhy krat,predtym nez niaky recept pridas,aspon zatukni do vyhladavaca "zaklad" cize ako tu "jablkovy kolac" a vyskocia ti jablkove recepty.Hovorim to preto,lebo mozno sa zbytocne budes trapit s pisanim a fotenim jedneho receptu,ak vysvitne ze tu uz taky isty je :-/ a aj preto,lebo nie kazdy varechac reaguje rovnako "milo" na taketo pripady.Prajem ti este dobre varenie a aby si pridala este vela skvelych receptov ;-D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia