Prívarok zo špenátu bez zápražky
Vybočila som zo zavedených koľají a oplatilo sa.
Suroviny
450 g mrazený |
|
200 ml (10 %) |
|
(alebo voda) |
|
|
|
|
|
|
|
2 KL |
|
4-5 PL |
|
Príloha: | |
uvarené popučené |
|
uvarené natvrdo |
|
Postup
-
1
Do kastróla nalejem smotanu, dolejem polotučné mlieko (vodu) a vložím doň nalámaný mrazený špenát. Za stáleho miešania nechám zovrieť.
- 2
Pridám mletej rasce štipku, sušeného cesnaku a osolím. Zahusťujem ovsenými vločkami, ktoré som vopred namočila vo vlažej vode. Chvíľu varím a samozrejme treba miešať.
- 3
Potom dám z ohňa dole a tyčovým mixérom rozmixujem. Dochutím ešte, nechám prevrieť a zjemním maslom.
Tiež Špenátový prívarok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu