Prívarok zo špenátu bez zápražky
Vybočila som zo zavedených koľají a oplatilo sa.
Suroviny
| 450 g mrazený |
|
| 200 ml (10 %) |
|
| (alebo voda) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 2 KL |
|
| 4-5 PL |
|
| Príloha: | |
| uvarené popučené |
|
| uvarené natvrdo |
|
Postup
-
1
Do kastróla nalejem smotanu, dolejem polotučné mlieko (vodu) a vložím doň nalámaný mrazený špenát. Za stáleho miešania nechám zovrieť.
- 2
Pridám mletej rasce štipku, sušeného cesnaku a osolím. Zahusťujem ovsenými vločkami, ktoré som vopred namočila vo vlažej vode. Chvíľu varím a samozrejme treba miešať.
- 3
Potom dám z ohňa dole a tyčovým mixérom rozmixujem. Dochutím ešte, nechám prevrieť a zjemním maslom.
Tiež Špenátový prívarok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu