Foto: alicina
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Bábovkovú formu si vymastíme maslom a vysypeme múkou. Odvážime a zmiešame si všetky sypké suroviny okrem orechov a kakaa: múku, Master-Mix, PDP. UPDATE Master-Mix je špeciálna zmes na znižovanie množstva uhlohydrátov. Ak ju nepoužijete, jednoducho ju nahraďte rovnakým množstvom múky (v recepte teda použijete 200 g múky). V miske vyšľaháme žĺtky s UPDATE sladidlom do penista. UPDATE sladidlo je kombináciou xylitolového sladidla a sukralózy. Oproti obyčajnému cukru má o 40% nižší glykemický index pri 4x vyššej sladivosti, a preto je vhodný aj pre diabetikov. Pridáme vodu a olej.
-
2
K vyšľahanej zmesy pridáme múku s Master-Mixom a PDP. Prešľaháme. Pridáme sekané oriešky a z bielkov ušľahaný tuhý sneh. Opatrne premiešame.
-
3
2/3 zmesy nalejeme do pripravenej formy. Do zvyšnej tretiny pridáme kakao a nalejeme do formy. Pečieme v predhriatej rúre na 170 stupňov (teplovzdušný ohrev) cca 40-45 min. podľa typu rúry.
-
4
Hotovú ešte horúcu bábovku posypeme škoricovým cukrom.
Diskusia k receptu