Taká obyčajná UPDATE-nutá bábovka fotorecept

alicina - fotkaalicina, 13. februára 2012
Taká obyčajná UPDATE-nutá bábovka (fotorecept)
Foto: alicina
10 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

4 ks celé
100 g
100 g
100 g
1 ks
1,5 dcl
2 dcl
3-4 PL
1 ks
50 g




Postup

  1. 1

    Bábovkovú formu si vymastíme maslom a vysypeme múkou. Odvážime a zmiešame si všetky sypké suroviny okrem orechov a kakaa: múku, Master-Mix, PDP. UPDATE Master-Mix je špeciálna zmes na znižovanie množstva uhlohydrátov. Ak ju nepoužijete, jednoducho ju nahraďte rovnakým množstvom múky (v recepte teda použijete 200 g múky). V miske vyšľaháme žĺtky s UPDATE sladidlom do penista. UPDATE sladidlo je kombináciou xylitolového sladidla a sukralózy. Oproti obyčajnému cukru má o 40% nižší glykemický index pri 4x vyššej sladivosti, a preto je vhodný aj pre diabetikov. Pridáme vodu a olej.

    Taká obyčajná UPDATE-nutá bábovka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    K vyšľahanej zmesy pridáme múku s Master-Mixom a PDP. Prešľaháme. Pridáme sekané oriešky a z bielkov ušľahaný tuhý sneh. Opatrne premiešame.

    Taká obyčajná UPDATE-nutá bábovka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    2/3 zmesy nalejeme do pripravenej formy. Do zvyšnej tretiny pridáme kakao a nalejeme do formy. Pečieme v predhriatej rúre na 170 stupňov (teplovzdušný ohrev) cca 40-45 min. podľa typu rúry.

    Taká obyčajná UPDATE-nutá bábovka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hotovú ešte horúcu bábovku posypeme škoricovým cukrom.

    Taká obyčajná UPDATE-nutá bábovka (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

marianne69
..minule som piekla upgrade-nutu babovku, aj taka tu je,tak teraz skusim update-nutu,nepochybujem,ze bude tiez vyborna ako jej sestra:-DD a ze tam je spalda to je bonus navyse...
evanaaa
@alicina , už je v KK. Vyzerá dobre, len ešte nemám Update suroviny, ale bola som v tej novej, spomínanej predajni a pár vecí som si kúpila, aj Xylitol, len neviem, či sa dá so žĺtkami vyšľahať. A aj agávový Bio sirup, len neviem, na čo ho môžem použiť. Dá sa dať aj do pečenia?
alicina
evanaaa, v pohode ho vyšľaháš so žĺtkami, ja vždy pridám aj tekutiny (olej a vodu), lebo sladidlo trochu zhustí. Inak môžeš používať na sladenie aj agávový sirup, len kedže je tekutý, tak treba v recepte troška zase ubrať z iných tekutín. Potom je to v pohode. Treba len skúšať. Pokus - omyl. :-)
evanaaa
@alicina , vďaka, vyskúšam. Už by som chcela navštíviť tú predajňu, ale ešte si musím počkať. Hneď by som si kúpila tú múku a aj gaštanové pyré, je tu naň pár dobrých receptov, škoda, že ho inde nedostať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia