Cestoviny s jarnou cibuľkou a bryndzou

edith - fotkaedith, 30. júna 2014
Cestoviny s jarnou cibuľkou a bryndzou
Foto: edith

Opäť som trošku improvizovala v kuchyni a nakoľko som mala čerstvú bryndzu tak som sa rozhodla pre tento postup. Ak niekoho recept zaujme ... Zobraziť celý popisOpäť som trošku improvizovala v kuchyni a nakoľko som mala čerstvú bryndzu tak som sa rozhodla pre tento postup. Ak niekoho recept zaujme ... odporúčam vyskúšať. Mne veľmi chutil nakoľko som ho robila z mojich obľúbených špaldových cestovín :-) a jarnej cibuľky, ktorá patrí v tomto období medzi najčastejšiu používanú zeleninu u mňa v kuchyni.

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
4 - 5 ks
1 ks
3 - 4 strúčiky
1 ks (feferónka)
5-6 ks
cca 100 g




Postup

  1. 1

    Cestoviny si uvaríme vo vode, do ktorej si dáme soľ a trochu olivového oleja. Necháme po variť ( cca 10 min. ) Scedíme a odložíme bokom. Cibuľu , chilli papriku, reďkovky , cesnak a aj jarnú cibuľku si nakrájame na ľubovolné rozmery ( ja som ich nakrájala na drobnejšie okrem reďkovky ).

    Cestoviny s jarnou cibuľkou a bryndzou - obrázok 1
  2. 2

    Na olivovom oleji si opražíme nakrájanú zeleninu, pridáme čierne korenie, soľ, bazalku, pažítku a petržlenovú vňať. Táto zelenina je veľmi jemná takže stačí opražiť len chvíľku ( ja som nechala cca 5 min. ) Pridáme cestoviny, spolu so zeleninou dobre premiešame a chvíľku popražíme. ( 2-3 min.) ( preto som varila cestoviny iba 10 min. aby neboli úplne mäkké ) .

    Cestoviny s jarnou cibuľkou a bryndzou - obrázok 2
  3. 3

    Podávame na tanieri s posýpkou z bryndze a jarnou cibuľkou. Ja som si povrch cestovín posypala s cca ( 40 g ) bryndze, ( zbožňujem čerstvú a hlavne domácu )... Prajem dobrú chuť.

    Cestoviny s jarnou cibuľkou a bryndzou - obrázok 3

Diskusia k receptu

havino
@edith , ja viem, že sú dobréé, písal sa rok 2005, ja veľké problémy s chrbticou, nevládala som stáť pri sporáku a hlad bol, síce chlapi sa starali, pomáhali, no ale ako chlapi, mali čas a ja hlad, bryndza v chladničke, no tak som si uvarila cestoviny, riadne zmiešala za horúca s bryndzou, lebo tú mám tiež veľmi rada a doprajem si jej v tomto ročnom období a veru som si pochutila, pažítku, cibuľku vňaťky a stačilo mi, cestoviny môžem tiež v každej podobe a ver, že si ich varím po dnes ked som sama doma, nie je komu variť a mne treba jesť, zakysanku k tomu
ivav
jedlo vyzerá výborne, musím ho vyskúšať
1x edith




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia