Mrkvové koláčiky so slivkovou plnkou
Štefan Šesták a Eva Krafčíková
šéfkuchár a cukrárka z Grand Hotela Bellevue v Hornom Smokovci, 4. februára 2016
šéfkuchár a cukrárka z Grand Hotela Bellevue v Hornom Smokovci, 4. februára 2016
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
10 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
V múke rozmiešame soľ, postrúhanú citrónovú kôru, zmäknuté maslo, mrkvu a droždie rozmiešané v mlieku. Vymiesené cesto necháme asi 20 minút odpočinúť.
- 2
Potom cesto rozvaľkáme na doske a narežeme na štvorce. Do stredu štvorcov plníme lekvárom a preložíme na kríž. Trojuholníčky potrieme mliekom a na každý vtlačíme vlašský orech.
- 3
Koláčiky ukladáme na vymastený plech. Pečieme pri 180 °C. Po vybratí z rúry posypeme práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu