Mrkvové koláčiky so slivkovou plnkou

Štefan Šesták a Eva Krafčíková
šéfkuchár a cukrárka z Grand Hotela Bellevue v Hornom Smokovci, 4. februára 2016
Mrkvové koláčiky so slivkovou plnkou
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

280 g
1 g
 nastrúhaná
150 g
150 g nastrúhaná najemno
20 g
1 PL
100 g
100 g




Postup

  1. 1

    V múke rozmiešame soľ, postrúhanú citrónovú kôru, zmäknuté maslo, mrkvu a droždie rozmiešané v mlieku. Vymiesené cesto necháme asi 20 minút odpočinúť.

  2. 2

    Potom cesto rozvaľkáme na doske a narežeme na štvorce. Do stredu štvorcov plníme lekvárom a preložíme na kríž. Trojuholníčky potrieme mliekom a na každý vtlačíme vlašský orech.

  3. 3

    Koláčiky ukladáme na vymastený plech. Pečieme pri 180 °C. Po vybratí z rúry posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

bembo
v živote som nejedol lekvár,a ani potom netúžim.ale mám doma lekvár pomarančový a citrónový,ten môžem.hodil by sa aj taký?poprípade nahradiť tvarohovou alebo orechovou plnkou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia