Brokolicová polievka
Brokolicová polievka

Brokolicová polievka s údeným tofu

kvakac - fotkakvakac, 8. mája 2018
Brokolicová polievka s údeným tofu
Foto: kvakac

Chutná a pritom rýchla polievka. Ja ju mám zo závodnej jedálne. To je za prvé a za druhé isto už viac ľudí čaká na Zobraziť celý popisChutná a pritom rýchla polievka. Ja ju mám zo závodnej jedálne. To je za prvé a za druhé isto už viac ľudí čaká na recept odo mňa. Tak som vyhovel, nech je čo kritizovať, nech sa páči.

6
porcií
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

180 g
250 g
1 zväzok
100 g
3 ks
1 kocka
2 PL (krájaná)
1 KL
1/2 KL
2 PL
4 strúčiky




Postup

  1. 1

    Cibuľu očistíme a najemno nasekáme aj zelenú časť. Brokolicu umyjeme, očistíme a rozoberieme na ružičky. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kúsky. Shimeji umyjeme a necháme celé. Krúpy na kávovom mlynčeku zomelieme na krupicu. Tofu nakrájame na kocky. Cesnak nasekáme na drobno.

  2. 2

    Na oleji opražíme cibuľku, pridáme tofu, mletú papriku, mletú rascu, soľ, bujón, krúpovú krupicu, premiešame a zalejeme vodou. Privedieme do varu. Potom pridáme zemiaky a huby. Znovu rozvaríme, zakryjeme a povaríme asi 15 minút. Podľa zemiakov, aby boli mäkké.

  3. 3

    Po 10 minútach varenia pridáme brokolicové ružičky, tie sa potom uvaria naraz so zemiakmi. Nakoniec posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame.

Diskusia k receptu

haji
Recept je příjemný, líbí se mi vychytávka s krupkami. Chodíš do dobrej jedálne!
1x kvakac
atulienka
Práve som dovarila túto polievku. Je výborná a poradím ju najmä tomu o kom viem, že dodržiava delenú stravu. Ďakujem Kvakac !!! Na obed si s priateľkou pochutnáme.
1x kvakac




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia