Kura so smotanovou kapustou

brambora - fotkabrambora, 1. decembra 2013
Kura so smotanovou kapustou
Foto: brambora

Rýchly nedeľný obed...

50 minút
na 190 °C

Suroviny

1 ks
1 kg
1 PL
1 kg
250 ml
2 plátky
1,5 PL




Postup

  1. 1

    Kurča si upečieme tak, ako každý uzná za vhodné. :D Ja osobne ho potieram cesnakovou pastou, grilovacím korením a mletou červenou paprikou. Pečiem 50 minút pri 190 C.

    Kura so smotanovou kapustou - obrázok 1
  2. 2

    Kým sa kura pečie, uvaríme si zemiaky. Ja som ich ešte na chvíľu opiekla na panvici, kde som dala lyžicu bravčovej masti a nakoniec posypala petržlenovou vňaťkou.

    Kura so smotanovou kapustou - obrázok 2
  3. 3

    Kyslú kapustu dáme do hrnca a zalejeme vodou len aby bola tak akurát zakrytá. Ja som ju dusila asi takých 40 minút a bola fajn chrumkavá. Kto ju chce mať mäkkú, tak ju dusí dlhšie.

    Kura so smotanovou kapustou - obrázok 3
  4. 4

    Nakoniec si šľahačkovú smotanu zmiešame s 1,5 PL hladkej múky a vlejeme do kapusty. Necháme prevrieť. Vypneme a pridáme dva plátky masla a trocha soli.

    Kura so smotanovou kapustou - obrázok 4
  5. 5

    Prajem Vám dobrú chuť... Manželovi veľmi chutilo a ževraj sa môžem vydávať. Za odmenu mi zase on prichystal kávičku...

    Kura so smotanovou kapustou - obrázok 5

Diskusia k receptu

brambora
@izabella929 priznam sa ti, ze taku kapustu som varila dnes prvykrat :D raz som ju jedla u tety a mi zachutila, tak som ju vyskusala...
manya
takúto kapustu zbožňujem a stačia mi k nej len zemiaky, ale s mäskom to je iná pochúťka....
havino
@brambora , ja som takúto kapustu ešte nevarila, ale jedla som ju na návšteve v Púchove, hádam aj 10 rokov do zadu, mne naozaj chutila, bez papriky mi to prišlo farbou nijaké, ale chuťovo výborné to bolo, to len zvyk, no ak nezabudnem, urobím, vyskúšam
evanaaa
Tiež nie som zvyklá na bielu kapustu, ale hádam by som ju zvládla, ak by som ju mala na tanieri. Ja totiž neznesiem ani bielu ryžu, aj tú si okorením, ofarbím.....a zajtra varím paradajkovú kapustu s mäskom na šťave......
manya
...tak dnes sme mali na obed smotanovú kapustu a k nej zemiakovú kašu s dobre opraženou cibuľou, takto si to pamätám z detstva. Môže sa vylepšiť mäsovým vývarom (kapusta).
brambora
@manya tu zemiakovu kasu by som si zas dala ja... nabuduce urobim... som rada, ze kapusta chutila.
eviana
@bramborka , som sa teraz o tento Tvoj recept potkla a ako dobre... ja kapustu môžem na všetky možné spôsoby a takto som ju fakt ešte nejedla... už aj si recept zichrujem KK a isto raz vyskúšam, bo som veľmi zvedavá na tú chuť :) ďakujem :)
pusta
super jedlo, výborne obmenená chutná kapusta, veľi žravé foto.
si šikuľka :-)
*****