Snehové tortičky
Snehové tortičky

Mini Pavlovovej tortičky

Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 31. októbra 2021
Mini Pavlovovej tortičky
Foto: Pravda - Robert Hüttner
16
porcií
60-75 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
220 g
1 ČL
1 PL
Krém:
500 g
250 g
200 ml
150 g




Postup

  1. 1

    Bielky šľaháme mixérom na stredných otáčkach a postupne do nich zašľaháme kryštálový cukor. Šľaháme dovtedy, kým medzi prstami necítime nijaké kúsky cukru. Vtedy zvýšime rýchlosť obrátok na maximum. Nakoniec pridáme ocot a kukuričný škrob a zašľaháme ich do bielkov.

  2. 2

    Sneh dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a nastriekame malé kolieska na papier na pečenie. Medzi kolieskami necháme rozstupy. Ideálne je v strede koliesok nechať miesto na krém.

  3. 3

    Rúru vyhrejeme na 180 stupňov, ale hneď ako dáme tortičky piecť, stiahneme teplotu na 110 stupňov a tortičky sušíme asi 1 hodinu až 1 hodinu 15 minút.

  4. 4

    Krém: V mixéri spolu vyšľaháme všetky ingrediencie. Krém dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou. Nastriekame na vychladnuté tortičky a navrch poukladáme drobné ovocie. Môžeme dozdobiť mätou a jedlými kvetmi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia