Mini Pavlovovej tortičky
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 31. októbra 2021
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcií
tepelná úprava
Postup
-
1
Bielky šľaháme mixérom na stredných otáčkach a postupne do nich zašľaháme kryštálový cukor. Šľaháme dovtedy, kým medzi prstami necítime nijaké kúsky cukru. Vtedy zvýšime rýchlosť obrátok na maximum. Nakoniec pridáme ocot a kukuričný škrob a zašľaháme ich do bielkov.
- 2
Sneh dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a nastriekame malé kolieska na papier na pečenie. Medzi kolieskami necháme rozstupy. Ideálne je v strede koliesok nechať miesto na krém.
- 3
Rúru vyhrejeme na 180 stupňov, ale hneď ako dáme tortičky piecť, stiahneme teplotu na 110 stupňov a tortičky sušíme asi 1 hodinu až 1 hodinu 15 minút.
- 4
Krém: V mixéri spolu vyšľaháme všetky ingrediencie. Krém dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou. Nastriekame na vychladnuté tortičky a navrch poukladáme drobné ovocie. Môžeme dozdobiť mätou a jedlými kvetmi.
Tiež snehové tortičky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu