Torta pre 3 Michalov

tkatka - fotkatkatka, 13. októbra 2011
Torta pre 3 Michalov
Foto: tkatka

A táto torta bola pre 3 Michalov pre svorka, pre švagra a pre jeho synčeka. :)

15
porcií
120 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
25 dkg
12,5 dkg
12,5 dkg
1/2 čl
Krém:
25 dkg
12 dkg
25 dkg
Poťahová hmota:
75 g
120 g
15 g
1,5 čl




Postup

  1. 1

    Bielky oddelíme od žĺtkov. Šľaháme bielky a pridávame kryštálový cukor, potom pirdávame pojednom žĺtky. Pridáme preosiaté múky a kypriaci prášok do pečiva a zamiešame. Vylejeme do formy a upečieme na 180 °C za 35 minút. Po vychladnutí cesto vodorovne rozkrojíme na 3 korpusy.

  2. 2

    Maslo vymiešame s práškovým cukrom pridáme gaštanové pyré a vymiešame. Naplníme korpus, vrch i boky a dáme do chladničky stuhnúť.

  3. 3

    Práškový cukor a kukuričný škrob preosejeme a pridáme cukríky. Začneme miesiť. Dovtedy miesime kým sa nám hmota nespojí, potom pridáme olej a zapracujeme do hmoty.Na podložku dáme preosiatý práškový cukor a hmotu.Vyvaľkáme na požadovanú hrúbku. Potiahneme ňou tortu. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie. :)

    Torta pre 3 Michalov  - obrázok 3
  4. 4

    Torta v reze.

    Torta pre 3 Michalov  - obrázok 4

Diskusia k receptu

chapona
ako si dokázala vyrobiť tie vtipné ozdoby??? na tie nebude fotonávod???
elisticka
Katka tvoje torticky su super dnes idem skusat tuto tvoju potahovinu dufam ze sa mi podari robim jeden super zakusok a ten sa potahuje a mozno nieco blesknem a prihodim sem ...ale nazaj ak mas cas tak pridaj postup na tie figurky aspon sem dalsi bod a vyskusame ja som este nic take nerobila ..dakujem :-)))
tkatka
@chapona , @elisticka ďakujem. Držím palce nech sa ti poťahovka podarí! Daj potom vedieť. Keď budem mať čas cez víkend tak na fotím postup jednej postavičky.
elisticka
Katka ty mas asi specialne rucicky:-)) mne tie cukriky vobec nesli spracovat az som nakoniec to musela dat nahriat do mikrovlnky ale asi chyba je v tom ze ja som mala tie biele americke cukriky z lidla a aj som ich potrhala a tak skusaa no nic... mozno z tych jojo cukrikov by to bolo islo... musim to este vyskusat niekedy z ineho materialu...skoda ze tu nemas na seba kontakt ze ti to musim pisat tu ale chybami svojimi sa ucime....
tkatka
@elisticka aj podĺa mňa bol ten problem,lebo ja som robila z jojo cukríkov,potom z tych bielo modrích,a ešte jedni som skúšala to som kúpila v Lidl 300g balenie dúhove či aký ma názov 3 či 4 farby má. Tie biele z Lidlu som ešte neskúšala ale niekedy to vyskúšam. Kontakt ti napíšem môj mail t.katarina84@post.sk
akeber
paráda...kde ty na to chodíš , mňa by to nenapadlo spolčiť troch Michalov...:-))))
katkaszaboova
Tortička veselá, určite aj chutila, no a mňa by zaujímalo, ako to že máš také pekne rozrezané pláty, čím krájaš? Ak nožom, tak máš môj obdiv, ale vieš čo, máš ho aj bez toho, si veľmi šikovná, tvoje torty sú priam nádherné!
cica2
aj mne sa páči:)))...a oslávencom všetko naj!:))
tkatka
@akeber nuž 3 torty by boli veľa tak som to vymyslela takto :)))
@katkaszaboova ďakujem veľmi pekne :) na korpusy mám pílku na korpusy (dá sa kúpiť v domácich potrebách).
@cica2 ďakujem veľmi pekne :)))