Čučoriedkový cheesecake rez s posýpkou fotorecept
Foto: evacka
Milujem cheesecaky, ale jedna tortová forma je pre moju rodinu málo, tak som spravila túto formu a výsledok je mňamkózny.
porcií
príprava
na 180-170 °C
Suroviny
Sušienkový korpus: | |
400 g |
|
100 g |
|
200 g |
|
Plnka: | |
500 g |
|
200 g |
|
250 g |
|
3 ks |
|
3 PL |
|
200 g |
|
1 bal |
|
Čučoriedky: | |
300 g (podľa chuti) |
|
z 1 citróna |
|
1 bal |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
Posýpka: | |
5 PL |
|
5 PL |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Korpus: Zomelieme si sušienky s orieškami a vymiešame s mäkkým maslom ja som pridala sušienky všetky čo som doma mala, aj s čokoládou, piškóty, čo deti nedojedli :-)
-
2
Vymiešané dáme na plech vystlaný papierom.
-
3
Roztlačíme prstami na veľkosť plechu a dáme na 10 minút na 180 stupňov do trúby, trúbu som si predhriala.
-
4
Spravíme si plnku: mascarpone, tvaroh, kyslú smotanu a cukor vymiešame spolu.
-
5
Postupne pridáme po jednom vajíčku a na záver múku.
-
6
Čučoriedky som si posypala cukrom, citrónovou šťavou a hrubou múkou, použila som naše mrazené, jemne všetko zamiešame, aby sme ich nerozbili, samozrejme každý si pridá cukru koľko sladký celý koláč chce :-)
-
7
Po 10 minútach vyberiem korpus z trúby, trochu ho nechám vychladiť a vylejem naňho plnku a jemne posypem borovkami (čučoriedkami) :-)
-
8
Posýpku robievam od oka, vymiešam všetky suroviny dokopy a musí sa mi spraviť jemná mrvenička medzi prstami, a posypem koláčik, trúbu si dám na 170 stupňov a šup ho dnu na cca 45 minút.
-
9
A takto vyzerá po upečení :-) nechám si ho vychladnúť na balkóne, máme krásnych tatranských 5 stupňov. Dobrú chuť
Diskusia k receptu