Orechová torta

renka73 - fotkarenka73, 20. júla 2012
Orechová torta
Foto: renka73

Táto torta je naša najobľúbenejšia.Upiekla som ju mojim dievčatkám k MDD.

40 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
1 3/4 hrnčeka
8 lyžíc
1 1/4 hrnčeka
1 ks
1 hrnček
4 ks
Krém:
1 ks
3 dcl
1 hrnček
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Žltky vyšľaháme s cukrom do peny.Pridavame postupne všetky suroviny a sneh z bielkov až posledný vmiešame lentak lahúčko.Do vymazanej a pomúčenej formy vlejeme cesto.Pečieme v predhrietej trúbe.Ja som použila formu s priemerom 26 cm.

  2. 2

    Z mlieka,vanilkového cukru a pudingu uvaríme hustý puding,ktorý necháme vychladnúť.Potom doň pridame Heru vymiešanú s ml.cukrom a poriadne vyšľaháme.

  3. 3

    Vychladnutý korpus prekrojíme na tri časti.Pokvapkáme sirupom riedeným troškou vody,nie veľa aby sa nerozmočil korpus.Ja ho trošku pokropím aj rumom.Natreme džemom a krémom.Preložíme druhý korpus a všetko zopakujeme.Ukončíme tretím korpusom.Torta bude fajná štavnatá.Zdobíme podľa vlastnej fantázie :)

    Orechová torta - obrázok 3

Diskusia k receptu

renka73
monnikka,ďakujem...bola naozaj dobrá.Deti vraveli že ešte chcú a ocinko vrat som mala upiecť dve :))))) Inak s marcipánom som robila prvý krat preto to nieje až take pekné.
3sandra3
krásna tortička, ,dievčatká sa určite potešili a tortu zbaštili ... Ten macko je z čoho?
renka73
Ďakujem..máš pravdu všetko zjedli.Aj ten macko je z marcipanu.Nemala som hnedú farbu tak som si pomohla kakaom.S marcipánom len začínam experimentovať :) tak ešte na vás nemám :)
sailero
hned by som ochutnala, lebo u nas je doma vsetko KAKAOVE a tato kombinacia orechoveho cesta a vanilkoveho pudingu a dzemu ma zaujala. KRASNE




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia