Ľadová maškrta

elantra - fotkaelantra, 11. júla 2011
Ľadová maškrta
Foto: elantra

Osviežujúca mrazená torta, s ktorou vám rady pomôžu aj vaše ratolesti.

12
porcií
30 minút
príprava

Postup

  1. 1

    Očistíme si ovocie. Ríbezle odstopkujeme, rovnako egreše, ktorým otrháme aj "chvostíky". Mala som žlté aj červené egreše. Tie som použila na výzdobu - smajlíka. Korpus si môžete upiecť vlastný, ja som postupovala podľa tohto receptu (len bez kakaa).

    Ľadová maškrta - obrázok 1
  2. 2

    V miske si zmiešame kilo jemného tvarohu s kyslou smotanou. Masu si rozdelíme na dve polovice.

    Ľadová maškrta - obrázok 2
  3. 3

    Korpus rozrežeme na polovice. Pod dolný plát podložíme formu alebo inú pevnú podložku. Polovicu tvarohovej masy si ešte raz rozdelíme na dve časti, do prvej vmiešame dve lyžice práškového cukru a natrieme na spodný plát.

    Ľadová maškrta - obrázok 3
  4. 4

    Do zvyšného tvarohu z prvej polovice pridáme tri lyžice sirupu SodaStream s príchuťou jahody, ak treba, ešte docukríme.

    Ľadová maškrta - obrázok 4
  5. 5

    Ovocie si očkom rozdelíme tak, aby nám vyšlo na oba pláty. Egreše prekrojíme na polovice a poukladáme na plnku.

    Ľadová maškrta - obrázok 5
  6. 6

    Medzi ne porozhadzujeme ríbezle a potrieme zvyšnou plnkou ochutenou jahodovým sirupom SodaStream.

    Ľadová maškrta - obrázok 6
  7. 7

    Vrchný plát uložíme na spodný a druhú polovicu tvarohovej masy si opäť rozdelíme na dve časti - menšiu a väčšiu, aby nám vyšlo natrieť aj boky torty.

    Ľadová maškrta - obrázok 7
  8. 8

    Prvú časť ochutíme znova dvoma lyžicami práškového cukru a natrieme na vrchný plát. Rovnomerne poukladáme ovocie, aby sme potom mali pekný rez.

    Ľadová maškrta - obrázok 8
  9. 9

    Do zvyšného tvarohu pridáme päť lyžíc sirupu SodaStream s príchuťou jahody a natrieme na korpus, aj po bokoch.

    Ľadová maškrta - obrázok 9
  10. 10

    Tortu zabalíme do fólie a šupneme do mrazničky aspoň na štyri hodinky, aby nám pekne stuhla a dala sa dobre krájať.

    Ľadová maškrta - obrázok 10
  11. 11

    Potom už len prizdobíme, odfotíme na varechu a necháme rozplývať na jazyku.

    Ľadová maškrta - obrázok 11

Diskusia k receptu

ela77
paráda, len škoda, že to ovocie do nej už u nás je preč. Dozrelo a použilo sa. Teraz už len čakám na broskyne, ale to už bude neskôr. aj maliny končia aspoň tie prvé. Druhé budú až v septembri. Kompótové to už nie je ono.
elantra
@ela77 a my sme mali malo ribezli... aj egresov len trochu, tak som nezavarala ale pouzila do kolacika
dakujem za komentare, naozaj sme si pochutnali :)
cica2
svieža, lákavá a krásna!:))....ako sa pozerám na to úvodné foto, tak sa tiež usmievam:)))
klaura
výborná, letná, ľahká ... tvaroh a smotana ... geniálna kombinácia na krém ...
jane1
hmm, suprovo to vyzerá, toto skúsim :) ked sa mi trochu vyprázdni mrazák :))

Zaujímavé video z archívu TV Varecha