Dusené mäso s karfiolovým pyré a pečenou mrkvou

dorenika - fotkadorenika, 28. januára 2013
Dusené mäso s karfiolovým pyré a pečenou mrkvou
Foto: dorenika

Pôvodne to mala byť kapustnica ale mojej spolubývajúcej bolo ľúto že taký veľký hrniec na takom malom plamieníku mám tak mi to preložila na Zobraziť celý popisPôvodne to mala byť kapustnica ale mojej spolubývajúcej bolo ľúto že taký veľký hrniec na takom malom plamieníku mám tak mi to preložila na najväčší a pustila na plno takže keď som prišla voda nikde a kapusta pripalená až hrôza.Tak som aspoň zachránila mäsko.

5
porcií
10 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
500 g
5 PL
1 kg
3 PL
4 PL
10 strúčikov




Postup

  1. 1

    Udusíme si maso nakrájane na kocky. Do alobalu dáme mrkvu ku ktorej pridáme maslo,soľ,korenie,tymián,kmín a zeleninový vývar a 10 strúčikov cesnaku nelúpaných.Uzavrieme ako kapsičku a dáme piecť na 220 stupňov na 30min.

  2. 2

    Uvarený kafriol zľahka premixujeme a pridáme maslo,syr a korenia a soľ.Keď je mrkva hotová vyberieme upečené cesnaky a vytlačíme ich do kaše. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

arasidka
Dorenika, zapáčilo sa mi to karfiolové pyré, mám to v pláne urobiť v tieto dni, možno už zajtra.
gionima
Vyzera to chutne,ale toho cesnaku neni vela?alebo strati svoju "silu" po upeceni?Ja mam cesnak rada len ci to bude aj synovi voniat :-) vyskusam aj na pyre som zvedava.
dorenika
@gionima on po upeceni neni stiplavy ale sladky a taky kremovy urcite nieje vela ja by som zvladla aj viac:)
jamarlen
@dorenika , dnes som našiel tento úžasný recept na skvelé menu…
mám výhrady k alobalu, dalo by sa pripraviť aj v papieri na pečenie, či menšom hrnci s pokrievkou?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia