Dusené mäso s karfiolovým pyré a pečenou mrkvou
Foto: dorenika
Pôvodne to mala byť kapustnica ale mojej spolubývajúcej bolo ľúto že taký veľký hrniec na takom malom plamieníku mám tak mi to preložila na Zobraziť celý popisPôvodne to mala byť kapustnica ale mojej spolubývajúcej bolo ľúto že taký veľký hrniec na takom malom plamieníku mám tak mi to preložila na najväčší a pustila na plno takže keď som prišla voda nikde a kapusta pripalená až hrôza.Tak som aspoň zachránila mäsko.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Udusíme si maso nakrájane na kocky. Do alobalu dáme mrkvu ku ktorej pridáme maslo,soľ,korenie,tymián,kmín a zeleninový vývar a 10 strúčikov cesnaku nelúpaných.Uzavrieme ako kapsičku a dáme piecť na 220 stupňov na 30min.
- 2
Uvarený kafriol zľahka premixujeme a pridáme maslo,syr a korenia a soľ.Keď je mrkva hotová vyberieme upečené cesnaky a vytlačíme ich do kaše. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
mám výhrady k alobalu, dalo by sa pripraviť aj v papieri na pečenie, či menšom hrnci s pokrievkou?