Vínové rezy z čiernych ríbezlí fotorecept
Foto: Izabella929
Opäť mi zostalo dlhšie otvorené červené víno z čiernych ríbezlí. Pripravila som z neho krém.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Biely korpus (2x): | |
4 ks |
|
6 PL |
|
2 PL |
|
120 g |
|
1 KL |
|
Ružový korpus (1x): | |
4 ks |
|
6 PL |
|
3 PL |
|
120 g |
|
1 KL |
|
Krém: | |
700 ml |
|
2 ks |
|
1 bal |
|
70 g |
|
250 g |
|
Čokoládová poleva na vrch: | |
200 g |
|
2 PL |
|
Okrem toho: | |
6 PL |
|
Postup
-
1
Na prípravu bielych korpusov som vajcia s cukrom a bielym vínom vymiešala do peny. Obrázok je pre prípravu ružového korpusu, kde som vymiešala do peny vajcia s cukrom a červeným vínom.
-
2
Múku a prášok do pečiva som zmiešala a preosiala do vaječnej peny a opatrne zľahka premiešala. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala.
-
3
Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a všetky tri korpusy som postupne piekla po 10 minút. Potom som ich nechala chladiť na mriežke.
-
4
Pripravila som krém. V červenom víne som vymiešala pudingové prášky, pridala som vanilkový cukor a uvarila hustú kašu, ktorú som nechala vychladiť. Maslo s cukrom som vymiešala do peny a postupne počas miešania som pridávala po lyžici vychladnutú kašu. Napokon som všetko spolu vyšľahala.
-
5
Krém som rozdelila na dve rovnako veľké a jednu menšiu časť, ktorú som odložila do druhého dňa do chladničky na záverečné zdobenie.
-
6
Na podnos som uložila prvý biely korpus a natrela som ho horúcim marhuľovým lekvárom.
-
7
Na lekvár som natrela prvú polovicu krému, zakryla som ho ružovým korpusom, ten som opäť natrela lekvárom a na lekvár som natrela druhú polovicu krému. Napokon som položila druhý biely korpus a zákusok dala do chladničky stuhnúť. Keď krém stuhol, zákusok som na noc zaťažila a nechala v chladničke
-
8
Druhý deň som pripravila čokoládovú polevu, do ktorej som opäť pridala červené víno a poliala som ňou zákusok. Dala som ho do chladničky stuhnúť. Keď poleva stuhla krájala som horúcim mokrým nožom. Na záver som odložený krém vložila do cukrárskeho vrecka a ozdobila som vrch. Prajem vám dobrú chuť.
Ďakujem pekne za komentár..
Milá Izi, přeji hodně zdravíčka a sil do dalších dnů. Tvoje recepty potěší vždy, díky za ně!
Ďakujem pekne za komentár..aj za prianie zdravia..
Áno k pečeniu mám veľkú trpezlivosť..uvedomila som si na začiatku, keď investujem do surovín a času na pečenie, už to krájaním na konci škoda pokaziť...no a zákusok má v prvom rade vyzerať zvodne až potom chutne..toto bolo moje motto počas mnoho rokov pečenia a držím sa toho i dnes..ďakujem pekne za komentár..