Vínový zákusok
Vínový zákusok

Vínové rezy z čiernych ríbezlí fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 27. apríla 2021
Vínové rezy z čiernych ríbezlí (fotorecept)
Foto: Izabella929

Opäť mi zostalo dlhšie otvorené červené víno z čiernych ríbezlí. Pripravila som z neho krém.

22
porcií
60 minút
príprava
3x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Biely korpus (2x):
4 ks
6 PL
2 PL
120 g
1 KL
Ružový korpus (1x):
4 ks
6 PL
3 PL
120 g
1 KL
Krém:
700 ml
2 ks
1 bal
70 g
250 g
Čokoládová poleva na vrch:
200 g
2 PL
Okrem toho:
6 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na prípravu bielych korpusov som vajcia s cukrom a bielym vínom vymiešala do peny. Obrázok je pre prípravu ružového korpusu, kde som vymiešala do peny vajcia s cukrom a červeným vínom.

    Vínové rezy z čiernych ríbezlí (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Múku a prášok do pečiva som zmiešala a preosiala do vaječnej peny a opatrne zľahka premiešala. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala.

    Vínové rezy z čiernych ríbezlí (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a všetky tri korpusy som postupne piekla po 10 minút. Potom som ich nechala chladiť na mriežke.

    Vínové rezy z čiernych ríbezlí (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravila som krém. V červenom víne som vymiešala pudingové prášky, pridala som vanilkový cukor a uvarila hustú kašu, ktorú som nechala vychladiť. Maslo s cukrom som vymiešala do peny a postupne počas miešania som pridávala po lyžici vychladnutú kašu. Napokon som všetko spolu vyšľahala.

    Vínové rezy z čiernych ríbezlí (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Krém som rozdelila na dve rovnako veľké a jednu menšiu časť, ktorú som odložila do druhého dňa do chladničky na záverečné zdobenie.

    Vínové rezy z čiernych ríbezlí (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na podnos som uložila prvý biely korpus a natrela som ho horúcim marhuľovým lekvárom.

    Vínové rezy z čiernych ríbezlí (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na lekvár som natrela prvú polovicu krému, zakryla som ho ružovým korpusom, ten som opäť natrela lekvárom a na lekvár som natrela druhú polovicu krému. Napokon som položila druhý biely korpus a zákusok dala do chladničky stuhnúť. Keď krém stuhol, zákusok som na noc zaťažila a nechala v chladničke

    Vínové rezy z čiernych ríbezlí (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Druhý deň som pripravila čokoládovú polevu, do ktorej som opäť pridala červené víno a poliala som ňou zákusok. Dala som ho do chladničky stuhnúť. Keď poleva stuhla krájala som horúcim mokrým nožom. Na záver som odložený krém vložila do cukrárskeho vrecka a ozdobila som vrch. Prajem vám dobrú chuť.

    Vínové rezy z čiernych ríbezlí (fotorecept) - obrázok 8
Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, zajímavé chutě! A jako vždy detailní postup, krásný servis i fota!
Milá Izi, přeji hodně zdravíčka a sil do dalších dnů. Tvoje recepty potěší vždy, díky za ně!
sonulienka
Tvoje recepty sú vynikajúce. Obdivujem Ťa, že máš takú trpezlivosť sa vždy vyhrať s každým zákuskom.
1x sobon
izabella929
@sonulienka (2.5.2021 08:06)
Áno k pečeniu mám veľkú trpezlivosť..uvedomila som si na začiatku, keď investujem do surovín a času na pečenie, už to krájaním na konci škoda pokaziť...no a zákusok má v prvom rade vyzerať zvodne až potom chutne..toto bolo moje motto počas mnoho rokov pečenia a držím sa toho i dnes..ďakujem pekne za komentár..