Syrčák fotorecept

dvorka - fotkadvorka, 4. decembra 2013
Syrčák (fotorecept)
Foto: dvorka

Experimentovanie vo varení má svoje čaro. Je ako lotéria. Raz to vyjde, niekedy nie. Môj dnešný obed vyprážaný syr a zemiaky skončil v jednej Zobraziť celý popisExperimentovanie vo varení má svoje čaro. Je ako lotéria. Raz to vyjde, niekedy nie. Môj dnešný obed vyprážaný syr a zemiaky skončil v jednej placke. A vyšiel.

2
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
1 ks
3 ks
2 ks
podľa chuti
podľa chuti
 na obaľovanie




Postup

  1. 1

    Syr, mrkvu a zemiaky som si nastrúhala na jemno.

    Syrčák (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridala som vajíčka, soľ a korenie a poriadne premiešala.

    Syrčák (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z masy som si odobrala za veľkú lyžicu, urobila som placku a posypala strúhankou. Robila som na ruke, obrátila som do druhej ruky a znova posypala strúhankou a tú som z oboch strán ešte pritlačila.

    Syrčák (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na panvici s olejom som opiekla z jednej strany. Opatrne som prevrátila a opiekla aj zo strany druhej.

    Syrčák (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Niečo medzi zemiakovou a syrovo-zeleninovou plackou. Príloha podľa chuti. Zemiaky, tatarka, kyslé uhorky alebo len olivy ☺.

    Syrčák (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

mariamka
mne sa to kazdopadne paci, pre mojich syrozrutov ako vysite, a takto aj zdrave, zdravsie :) super
babkamt
Dávno sme nemali vysmážaný syr. Že by som spravila podľa teba? Vyzerá chutne. Syr pomiešaný s mrkvou a zemiakom asi pri pečení nevyteká.
mamatata2
Dobrý recept, nadstavovaný syr, môže byť veru dobrý a oceňujem túto lacnejšiu verziu, vhodnú aj na čas, ktorý voláme " 2 dni pred výplatou ". Istotne vyskúšam.
ebaka
Určite chutné placky,mne vyhovuje Tvoj nápad
evanaaa
Že som na takéto jednoduché a chutné neprišla! Bude sa hodiť aj teraz, pred sviatkami ako príprava na bohatšie jedenie. A ešte by som to trochu ochutila - cesnakom, alebo opraženou cibuľkou. Ukladám si recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia