Hlávkový šalát ako ľahký obed

bezlepok - bez fotkybezlepok, 9. júna 2015

Hlávkový šalát na tisíc spôsobov pripravujem rada v horúcom lete namiesto teplého obeda. Môže sa chrumkať len tak, alebo s čerstvým pečivom alebo toustom. Zobraziť celý popisHlávkový šalát na tisíc spôsobov pripravujem rada v horúcom lete namiesto teplého obeda. Môže sa chrumkať len tak, alebo s čerstvým pečivom alebo toustom. Super je, že si doňho môžeme pridať všetko, čo máme radi. Ja mám najradšej tento:

4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

1 hlávka
1-2 ks
1/2 hrnčeka
1 konzerva
1 bal. mrazené
Zálievka:
4 PL
2 PL
1 ČL
štipka
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Šalát (hlávkový, ľadový, čínska kapusta...) natrháme na kúsky, umyjeme a necháme odkvapkať. Mrkvu postrúhame na jemno, pridáme k nej hrášok, kukuricu a krabie tyčinky nakrájané na kolieska (kto nemá rád, môže nahradiť šunkou, alebo ich len vynechať). Pridáme natrhaný šalát a dobre premiešame. Zalejeme zálievkou z octu, oleja, cukru, soli a korenia. Chrumkáme samotné alebo s pečivom, prípadne si môžeme osmažiť krutóny a vsypať priamo do šalátu. Ďalej môžeme pridať aj olivy, syr alebo čokoľvek, čo máme radi. Kalorickejšia varianta je, ak šalát zalejeme majonézou. Mňam

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia