Hlávkový šalát na tisíc spôsobov pripravujem rada v horúcom lete namiesto teplého obeda. Môže sa chrumkať len tak, alebo s čerstvým pečivom alebo toustom. Zobraziť celý popisHlávkový šalát na tisíc spôsobov pripravujem rada v horúcom lete namiesto teplého obeda. Môže sa chrumkať len tak, alebo s čerstvým pečivom alebo toustom. Super je, že si doňho môžeme pridať všetko, čo máme radi. Ja mám najradšej tento:
porcie
príprava
Suroviny
| 1 hlávka |
|
| 1-2 ks |
|
| 1/2 hrnčeka |
|
| 1 konzerva |
|
| 1 bal. mrazené |
|
| Zálievka: | |
| 4 PL |
|
| 2 PL |
|
| 1 ČL |
|
| štipka |
|
| podľa chuti |
|
Postup
-
1
Šalát (hlávkový, ľadový, čínska kapusta...) natrháme na kúsky, umyjeme a necháme odkvapkať. Mrkvu postrúhame na jemno, pridáme k nej hrášok, kukuricu a krabie tyčinky nakrájané na kolieska (kto nemá rád, môže nahradiť šunkou, alebo ich len vynechať). Pridáme natrhaný šalát a dobre premiešame. Zalejeme zálievkou z octu, oleja, cukru, soli a korenia. Chrumkáme samotné alebo s pečivom, prípadne si môžeme osmažiť krutóny a vsypať priamo do šalátu. Ďalej môžeme pridať aj olivy, syr alebo čokoľvek, čo máme radi. Kalorickejšia varianta je, ak šalát zalejeme majonézou. Mňam








Diskusia k receptu