Kuzunak orechová vianočka s hrozienkami
šéfcukrár hotela Kempinski River Park v Bratislave, 16. marca 2014
Foto: Robert Hüttner
porcií
príprava
na 170-200 °C
Suroviny
Na cesto: | |
45 g |
|
180 g |
|
750 g |
|
75 g |
|
225 g |
|
15 g |
|
z 1 ks citróna |
|
5 g |
|
150 g |
|
40 g |
|
Na orechovú plnku: | |
160 ml |
|
100 g |
|
40 g |
|
2 g |
|
60 ks |
|
200 g |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Orechová plnka: Mlieko s cukrom, medom, vanilkovou esenciou a hrozienkami privedieme do varu, pridáme orechy a mandle a povaríme 2 – 3 minúty.
- 2
Cesto: Pripravíme kvások z mlieka, droždia, 1 lyžičky cukru a z trošky múky. Ostatné suroviny, len s polovičnou dávkou tuku, zamiešame, pridáme kvások a vymiesime cesto. Vypracované necháme v teple nakysnúť. Cesto so zvyškom tuku premiešame a poriadne vypracujeme. Rozdelíme na 6 bochníkov, urobíme z nich šúľanec a každý rozvaľkáme na obdĺžnik.
- 3
Na každý natrieme plnku a zatočíme. Len čo sú tri, zapletieme ich ako vrkoč. Dáme na vymastený plech, potrieme vajíčkom, posypeme mandľami a cukrom a necháme kysnúť. Pečieme v rozohriatej rúre na 200 °C asi 10 minút. Potom teplotu znížime na 170 °C a dopečieme. Hotovú potrieme medom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
V tzv. babských receptoch si napíšeme pekne počet vajec a je to pre nás jednoduchšie. Pán Petkov si možno neuvedomil , že toto je ľudová a nie odborná stránka. Väčšinou sme tu " baby od plotny ".
Zabudla som vianočku pochváliť.
varecha.pravda.sk/diskusie/ako-odvazit-vajicko-/4047-foru...
pre mňa je takýto superpresný recept "scifi"..budem odoberať či pridávať bielko-žltko..??ako..??
aaaleee..je mi to fuk..len sa tým bavím..ja varím i pečiem bez lekárskych váh..čo už..babka..hrnčekovo či odoka..:-)))