Ryžový puding
Ryžový puding

Vianočný ryžový puding videorecept

blogbusker - fotkablogbusker, 13. decembra 2021

Sladký dezert inšpirovaný Áziou - je skvelý počas celého roka, ale v čase Vianoc je kokosovo-škoricová kombinácia skrátka najaktuálnejšia!

2
porcie
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 ml
400 ml
20 g
2 hrste
1 PL
1 ČL
1 hrsť
1 ks
Na ozdobenie:
 čerstvé




Postup

  1. 1

    Začni zmiešaním kokosového a obyčajného mlieka do jedného hrnca a daj ho zohriať. Pozor, nie zovrieť, stačí len prihrať. Je to hlavne z dôvodu, aby sa kokosové mlieko nezdrclo a neoddelilo od druhého mlieka. O kožke na vrchu ani nehovoriac…

  2. 2

    Zbytok postupu je presne ako pri risotte. Na panvicu daj roztopiť maslo, pridaj ryžu a jednu minútu ich nechaj spoznávať sa - na miernej teplote sporáku. Potom pridávaj za stáleho miešania mliečnu zmes - cca každé 2 minúty jednu naberačku. V strede procesu puding dochuť cukrom a škoricou.

  3. 3

    Na záver pridaj nakrájané brusnice (alebo iné tvoje obľúbené sušené ovocie), odstav puding zo sporáku a posledná ingrediencia, ktorá pôjde dnu je žĺtok, ktoré jedlu dodá krémovú konzistenciu.

  4. 4

    Dôležitý krok, puding je v tomto kroku potrebné na pár hodín odložiť do chladničky. Až potom ho podávaj ako studený dezert s čerstvým ovocím na vrchu. Instagram: walrus.buko

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia