Foto: palokuchki
Ked som robila tieto zemlicky prvy raz trochu som mala strach ako vyjdu, lebo sa mi zdalo, ze tam ide trochu vela surovin. No Zobraziť celý popisKed som robila tieto zemlicky prvy raz trochu som mala strach ako vyjdu, lebo sa mi zdalo, ze tam ide trochu vela surovin. No bola som velmi milo prekvapena. Zemlicky boli jemne a velmi chutne.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
175 g |
|
75 g |
|
60 g |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
2 PL cerstvy nasekany |
|
100 g strúhaný |
|
1 KL |
|
220-250 ml vlažná |
|
Postup
-
1
Ovsene vlocky som si dala do nadobky na rucny mixer
-
2
a pomlela som ich na jemnu muku.
-
3
Vsetky uvedene suroviny som mixerom vymiesila na vlacne cesto. Cesto som potom nechala hodinu kysnut. Z vykysnuteho cesta som urobila buchticky, ktore som nechala este 15 minut nakysnut. Buchticky som pred pecenim potrela vodou. Piekla som ich vo vyhriatej rure 180C 20 minut.
-
4
Upecene buchticky som ulozila na mriezku vychladnut.
Diskusia k receptu