Rozmarínové žemličky fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 16. mája 2011

Ked som robila tieto zemlicky prvy raz trochu som mala strach ako vyjdu, lebo sa mi zdalo, ze tam ide trochu vela surovin. No bola som velmi milo prekvapena. Zemlicky boli jemne a velmi chutne.

8ks
porcií
10+75kysnutie minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

175 g
75 g
60 g
1 PL
1 KL
2 PL
2 PL
2 PL cerstvy nasekany
100 g strúhaný
1 KL
220-250 ml vlažná

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ovsene vlocky som si dala do nadobky na rucny mixer

    Rozmarínové žemličky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    a pomlela som ich na jemnu muku.

    Rozmarínové žemličky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vsetky uvedene suroviny som mixerom vymiesila na vlacne cesto. Cesto som potom nechala hodinu kysnut. Z vykysnuteho cesta som urobila buchticky, ktore som nechala este 15 minut nakysnut. Buchticky som pred pecenim potrela vodou. Piekla som ich vo vyhriatej rure 180C 20 minut.

    Rozmarínové žemličky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Upecene buchticky som ulozila na mriezku vychladnut.

    Rozmarínové žemličky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu