Foto: dorisa
Mala som zvyšné jahody, nebolo ich veľa, tak bol len koláčik v tortovej forme. Pochutnali sme si, celá rodina.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
3 PL |
|
3 PL |
|
3 ks |
|
Na vrch: | |
250 čerstvé alebo mrazené |
|
1 malý pohárik |
|
500 ml +voda |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
(ríbezľový) |
|
Postup
-
1
Suroviny na koláčik.
-
2
Vajcia s cukrom vyšľaháme.
-
3
Pridáme múku. Zamiešame.
-
4
Vzniknuté cesto nalejeme do vymazanej a múkou vysypanej tortovej formy.
-
5
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov cca 20minút.
-
6
Nakrájame si ovocie, jahody, na plátky.
-
7
Keď korpus trocha vychladne, potrieme ho pikantným džemom, ja som mala ríbezľový, domáci.
-
8
Na tento džemík naukladáme jahody....
-
9
Z kompótovanýchh černíc zlejeme šťavu( tu si odložíme), černice pokladieme na jahody.
-
10
Šťavu z kompótu doplníme vodou, tak, aby sme mali 500 ml tekutiny a v nej spolu s cukrom(2-3PL) uvaríme hustý puding-krém. Necháme ho trocha vychladnúť.
-
11
Potom ho nanesieme na ovocie.
-
12
Po zatvrdnutí koláčik nakrájame a možeme papať.
Pozehnane velkonocne sviatky.