Výborné koláčiky

blueberry - fotkablueberry, 20. decembra 2015
Výborné koláčiky
Foto: blueberry

Síce tieto koláčiky nevyzerajú svetovo chutia vynikajúco. Určite tento recept odporúčam a hlavne teraz na Vianoce. Ak chcete vedieť o vzniknutí receptu pozrite si Zobraziť celý popisSíce tieto koláčiky nevyzerajú svetovo chutia vynikajúco. Určite tento recept odporúčam a hlavne teraz na Vianoce. Ak chcete vedieť o vzniknutí receptu pozrite si môj blog. :-) http://recipesbyblueberry.blogspot.com/2015/12 /makronkytrochu-inak.html

22
porcií
60 minút
príprava
11 minút
na 150 °C

Suroviny

100 g
100 g
4 PL
2 ks
1/2
2 PL




Postup

  1. 1

    Ovsené vločky si vymixujeme na prášok a poriadne preosejeme, aby nám sme v múke nemali veľké kusy. Vymixujeme si aj 100 g hnedého cukru, tak aby vznikol tiež prášok. Cukro a múku zmiešame a dáme bokom. Bielka vymiešame do tuhého snehu, pridáme štipku soli a keď už budú tuhé pridáme 4 PL hnedého cukru. Bielka vymiešame spolu s cukrom, tak aby vznikla lesklá hmota.

  2. 2

    Do bielok pridávame postupne múčnu zmes a miešame veľmi zľahka. Na plech si dáme papier na pečenie a a pomocou lyžičky dávame cesto na plech, tak aby malo tvar kruhov. Následne s plechom pobúchame, aby sme odstránili bublinky. Cesto na plechu necháme odpočívať cca 30-40 minút a potom pečieme na 150 stupňoch 10-12 minút. Po vybratí z rúry je najlepšie dať koláčiky z papiera ihneď dole, lebo sa prilepia aj s papierom.

  3. 3

    Na krém: Mascarpone si zmiešame s javorovým sirupom a popučeným ovocím. Ak krém aj koláčiky máme hotové, zoberieme si lyžičku a koláčiky potrieme mascarpone .

Diskusia k receptu

tekvica
Načo mám šľahať bielky, keď aj tak bubliny mám búchaním odstrániť? Snehové cesto sa búchať ani silno potriasať nemá.
klukodvody
Gratuluji, v Tvém věku paráda. Jen hezky vydrž, vař a přidávej. To pobouchání plechem je v pořádku, dělá se to u cukrářských korpusů a všade tam, kde chceme odstranit vzduch ne jen z hmoty, ale i ten usazený přelitím nebo přendáním. Hezký recept a je důležité, že Tě to baví. Za snahu a odvahu máš ode mne 5 hvězdiček.
klukodvody
Ještě jednu radu. Tvoji adresu na blog, si přidej do profilu. Tady se přesune, ale v profilu Ti zůstane. Ahoj a krásné Vánoce Ti přejeme.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia