Bezlepkový jablkový koláč
Bezlepkový jablkový koláč

Jablkové pité bez lepku

novalim - fotkanovalim, 16. októbra 2019. Komerčný recept.
Jablkové pité bez lepku
Foto: novalim

Jablkové pité pozná asi každý. Najmä na jeseň, keď dozrievajú jabĺčka je asi najčastejšie pečeným koláčom v slovenských domácnostiach. A vedeli ste, že si ho v bezlepkovej forme viete pripraviť super rýchlo? Trik je v tom, že použijete hotové linecké cesto bez lepku NOVALIM. Jednoduchšie to už ani nemôže byť. Vyskúšate?

8
porcií
25 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

2 bal.
500 g (nastrúhané a očistené)
100 g (prípadne viac, podľa kyslosti jabĺk)
2 ČL
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bezlepkové linecké cestá Novalim osobitne najprv dobre premiesime na doske (môžeme ju pomúčiť bezlepkovou múkou Promix UNI). Keď je cesto zmäknuté a dobre sa tvaruje, vyvaľkáme z neho tenší plát, ktorý uložíme na dno plechu na pečenie alebo do väčšej okrúhlej tortovej formy. Začistíme okraje.

  2. 2

    Očistené a nastrúhané jablká necháme chvíľu odstáť a potom z nich vyžmýkame prebytočnú tekutinu. Jablká premiešame s cukrom a mletou škoricou a nanesieme ich na prvú vrstvu cesta. Uhladíme a zarovnáme povrch.

  3. 3

    Druhú časť cesta rovnako spracujeme, vyvaľkáme a opatrne ňou prikryjeme jablká. Cesto popicháme vidličkou.

  4. 4

    Pečieme v dobre rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 25 – 30 minút, kým sa cesto nezačne sfarbovať do zlatohneda.

  5. 5

    Odstavíme, necháme vychladnúť a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: