Jablkové pité bez lepku
Foto: novalim
Jablkové pité pozná asi každý. Najmä na jeseň, keď dozrievajú jabĺčka je asi najčastejšie pečeným koláčom v slovenských domácnostiach. A vedeli ste, že Zobraziť celý popisJablkové pité pozná asi každý. Najmä na jeseň, keď dozrievajú jabĺčka je asi najčastejšie pečeným koláčom v slovenských domácnostiach. A vedeli ste, že si ho v bezlepkovej forme viete pripraviť super rýchlo? Trik je v tom, že použijete hotové linecké cesto bez lepku NOVALIM. Jednoduchšie to už ani nemôže byť. Vyskúšate?
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
2 bal. |
|
500 g (nastrúhané a očistené) |
|
100 g (prípadne viac, podľa kyslosti jabĺk) |
|
2 ČL |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Bezlepkové linecké cestá Novalim osobitne najprv dobre premiesime na doske (môžeme ju pomúčiť bezlepkovou múkou Promix UNI). Keď je cesto zmäknuté a dobre sa tvaruje, vyvaľkáme z neho tenší plát, ktorý uložíme na dno plechu na pečenie alebo do väčšej okrúhlej tortovej formy. Začistíme okraje.
- 2
Očistené a nastrúhané jablká necháme chvíľu odstáť a potom z nich vyžmýkame prebytočnú tekutinu. Jablká premiešame s cukrom a mletou škoricou a nanesieme ich na prvú vrstvu cesta. Uhladíme a zarovnáme povrch.
- 3
Druhú časť cesta rovnako spracujeme, vyvaľkáme a opatrne ňou prikryjeme jablká. Cesto popicháme vidličkou.
- 4
Pečieme v dobre rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 25 – 30 minút, kým sa cesto nezačne sfarbovať do zlatohneda.
- 5
Odstavíme, necháme vychladnúť a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu