Jablkovo-pudingová žemľovka fotorecept

salviana999 - bez fotkysalviana999, 27. septembra 2015

Keď mi zvýšia rožky, tak ich využijem takto.

Suroviny

cca 10 ks
1 l
100 g
2 ks
podľa potreby
1
6 ks
250 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Nakrájané rožky zalejeme horúcim mliekom. Ja si v mlieku rozpustím aj maslo a cukor. Je to rýchlejšie. Z ešte studeného mlieka ktorým budem zalievať, si trošku odložím a v tom rozmiešam dva vajíčka a vlejem to na tie rožky. Vareškou zamiešam.

    Jablkovo-pudingová žemľovka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Namočené rožky poukladám do zapekacej misy a na ne uložím na tenko pokrájené jablká. Pocukrujem podľa potreby.

    Jablkovo-pudingová žemľovka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na jablká dám tvaroh vymiešaný s jedným žĺtkom a cukrom (podľa chuti).

    Jablkovo-pudingová žemľovka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na tvaroh vylejeme podľa návodu uvarený jahodový alebo malinový puding. Skúšala som aj iné, ale najviac tam pasuje ružový. Najlepšie chutí.

    Jablkovo-pudingová žemľovka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Navrch poukladáme znovu namočené rožky a dáme upiecť. Ja tam mám pomiešané celozrnné s obyčajnými.

    Jablkovo-pudingová žemľovka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po upečení ju ešte potriem troškou roztopeného masla. A potom už len papáme. Inak, studená je lepšia ako teplá.

    Jablkovo-pudingová žemľovka (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

jozka2
Poviem ti, namiesane mi pripadalo taka gebuzina,ale ak clovek precita recept do konca a zisti ako sa pecenim jednotlive chute prelinaju,tak to musela byt veeelka dobrota a verim,ze ste si pochutnali.Ja by som si na tanieri este poliala ovocnym hustym rosolom a kedze je slivkova sezona tak slivkovym so skoricou,och,joj,5*****
1x jozka2
cesminaz
Aj podla mna to chuti urcite dobre :-) By so povedala,ze je to taka maskrta pre deti :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia