Smotanová mrkva s chrenom a prsičkami
Miroslav Milučký
šéfkuchár hotela Gálik vo Veľkých Karloviciach a člen Gourmet klubu SK, 27. februára 2013
šéfkuchár hotela Gálik vo Veľkých Karloviciach a člen Gourmet klubu SK, 27. februára 2013
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rúru vyhrejeme na 190 C, vezmeme kuracie prsia, osolíme ich a dáme na plech. Do rúry vložíme prsia a necháme 12 minút piecť.
- 2
Medzitým dáme do hrnca maslo a cibuľu, ktorú osmažíme do sklovita. Pridáme mrkvu a šesť minút restujeme. Zaprášime múkou, vlejeme vývar, rozmiešame a 10 – 12 minút dusíme.
- 3
Z rúry vyberieme kuracie prsia, potrieme ich cesnakom, posypeme drobnými kúskami čili a dáme ešte na dve minúty piecť do rúry.
- 4
Keď je mrkva podusená, vlejeme smotanu, pridáme chren, soľ, citrón a trošku medu. Povaríme a servírujeme s prsami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
len nekupuj pekný hrubý maďarský v Tescu. Ja som nastrúhal asi 20cm a keď som ho ochutnal mal som roztiahnuté ústa ako jedna česká slávica. Taký bol horký, no hrôza. Ak ma niekto na to nejaký gríf poraďte. Nemáme všetci záhrady.