Smotanová mrkva s chrenom a prsičkami

Miroslav Milučký
šéfkuchár hotela Gálik vo Veľkých Karloviciach a člen Gourmet klubu SK, 27. februára 2013
Smotanová mrkva s chrenom a prsičkami
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
10 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

450 g
120 g
100 ml
15 g
140 ml
8 g
1/2 ČL
4 rezne
1 ks
5 g




Postup

  1. 1

    Rúru vyhrejeme na 190 C, vezmeme kuracie prsia, osolíme ich a dáme na plech. Do rúry vložíme prsia a necháme 12 minút piecť.

  2. 2

    Medzitým dáme do hrnca maslo a cibuľu, ktorú osmažíme do sklovita. Pridáme mrkvu a šesť minút restujeme. Zaprášime múkou, vlejeme vývar, rozmiešame a 10 – 12 minút dusíme.

  3. 3

    Z rúry vyberieme kuracie prsia, potrieme ich cesnakom, posypeme drobnými kúskami čili a dáme ešte na dve minúty piecť do rúry.

  4. 4

    Keď je mrkva podusená, vlejeme smotanu, pridáme chren, soľ, citrón a trošku medu. Povaríme a servírujeme s prsami.

Diskusia k receptu

07janka
mňááám ... idem zháňat čerstvý chren a chili ;-) ďakujem za recept, už je uložený v KK ;-)
angast
@07janka
len nekupuj pekný hrubý maďarský v Tescu. Ja som nastrúhal asi 20cm a keď som ho ochutnal mal som roztiahnuté ústa ako jedna česká slávica. Taký bol horký, no hrôza. Ak ma niekto na to nejaký gríf poraďte. Nemáme všetci záhrady.
antaia
ano o tu zmenu ide! Vyskusat a nechat si chutnat.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia