Čokoládové bonbóny
Nepečený dezert
porcií
príprava
Suroviny
| 125 g |
|
| 2 PL |
|
| 100 g |
|
| 55 g |
|
| 100 g mleté |
|
| z 1/2 pomaranča |
|
| 1 bal. (Dr. Oetker) |
|
| Na ozdobu: | |
| 1 ks |
|
| 150 g |
|
| 1 PL |
|
| 1 PL |
|
| Na poliatie: | |
| (Dr. Oetker) |
|
Postup
-
1
Maslo, práškový cukor a kakao spolu vyšľaháme. Oblátky rozmixujeme a vmiešame ich spolu s mandľami do maslovej hmoty. Pridáme pomarančovú kôru. 1 balíček tmavej polevy zohrejeme, pridáme do cesta a ručne premiešame tak, aby vznikla kompaktná hmota. Hmotu rozvaľkáme medzi dvomi potravinovými fóliami na obdĺžnik hrubý asi 1 cm a dáme na 60 minút do chladničky stuhnúť.
- 2
Stuhnuté cesto nakrájame na štvorce s rozmermi 3×3 cm. Kocky namáčame v roztopenej tmavej poleve. Necháme stuhnúť.
- 3
Vyšľaháme bielok s preosiatym práškovým cukrom, citrónovou šťavou a Solamylom. Podľa potreby pridáme cukor alebo ak je hustá, citrónovú šťavu. S touto bielou polevou ozdobíme bonbóny.
Tiež Čokoládové bonbóny:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu