Čokoládové bonbóny
Čokoládové bonbóny

Čokoládové bonbóny

simi711 - bez fotkysimi711, 4. augusta 2019
Čokoládové bonbóny
Foto: simi711

Nepečený dezert

15
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

125 g
2 PL
100 g
55 g
100 g mleté
z 1/2 pomaranča
1 bal. (Dr. Oetker)
Na ozdobu:
1 ks
150 g
1 PL
1 PL
Na poliatie:
  (Dr. Oetker)




Postup

  1. 1

    Maslo, práškový cukor a kakao spolu vyšľaháme. Oblátky rozmixujeme a vmiešame ich spolu s mandľami do maslovej hmoty. Pridáme pomarančovú kôru. 1 balíček tmavej polevy zohrejeme, pridáme do cesta a ručne premiešame tak, aby vznikla kompaktná hmota. Hmotu rozvaľkáme medzi dvomi potravinovými fóliami na obdĺžnik hrubý asi 1 cm a dáme na 60 minút do chladničky stuhnúť.

  2. 2

    Stuhnuté cesto nakrájame na štvorce s rozmermi 3×3 cm. Kocky namáčame v roztopenej tmavej poleve. Necháme stuhnúť.

  3. 3

    Vyšľaháme bielok s preosiatym práškovým cukrom, citrónovou šťavou a Solamylom. Podľa potreby pridáme cukor alebo ak je hustá, citrónovú šťavu. S touto bielou polevou ozdobíme bonbóny.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia