Čokoládové bonbóny
Foto: simi711
Nepečený dezert
porcií
príprava
Suroviny
125 g |
|
2 PL |
|
100 g |
|
55 g |
|
100 g mleté |
|
z 1/2 pomaranča |
|
1 bal. (Dr. Oetker) |
|
Na ozdobu: | |
1 ks |
|
150 g |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
Na poliatie: | |
(Dr. Oetker) |
|
Postup
-
1
Maslo, práškový cukor a kakao spolu vyšľaháme. Oblátky rozmixujeme a vmiešame ich spolu s mandľami do maslovej hmoty. Pridáme pomarančovú kôru. 1 balíček tmavej polevy zohrejeme, pridáme do cesta a ručne premiešame tak, aby vznikla kompaktná hmota. Hmotu rozvaľkáme medzi dvomi potravinovými fóliami na obdĺžnik hrubý asi 1 cm a dáme na 60 minút do chladničky stuhnúť.
- 2
Stuhnuté cesto nakrájame na štvorce s rozmermi 3×3 cm. Kocky namáčame v roztopenej tmavej poleve. Necháme stuhnúť.
- 3
Vyšľaháme bielok s preosiatym práškovým cukrom, citrónovou šťavou a Solamylom. Podľa potreby pridáme cukor alebo ak je hustá, citrónovú šťavu. S touto bielou polevou ozdobíme bonbóny.
Tiež Čokoládové bonbóny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu