
Domáci chlieb
Určite každý z nás ma svoj osvedčený recept na chlieb. Tento je ďaľší z mojich...

Cookies s bylinkami a cesnakom
Rúru predhrejeme na 180 °C. Zmiešame ingrediencie a na záver do masy pridáme všetky bylinky...

Baskický špargľový krém
Je sezóna špargle, ani ja som jej neodolala. Predtým som ju pripravovala inak,...

Ryža trochu inak
čo k tomu povedať? študentský život naučí všeličomu aj k rôznym veciam donúti ako napríklad variť si,...

Perník - super rýchly, nadýchaný a jednoduchý
Príprava tohto perníku naozaj potrvá najviac 10 minút. K tomu tá famózna, neporovnateľná chuť klasického...

Rýchly jablkový koláč
Keď sa ohlási nečakaná návšteva je to super záchrana, alebo aj keď nevieme čo upiecť

Crema volteada (Peruánsky vanilkovo-vaječný puding)
Karamel: Do malého hrnca dáme vodu, citrónovú šťavu a cukor. Pomiešame a zohrejeme pomaly, kým okraje zmesi...

Kuracie prsia z ovocím a karí
kuracie prsia si nakrajam na menšie pásiky, jablko na kocky a ananás tiež kocky.

Pšenovníky
Pšeno je možné zaradiť do nášho jedálneho lístka aj v takejto sladkej a jednoduchej podobe.

Kuracia veža prekladaná baklažánom
Uhorku umyjeme osušíme a na hrubšom strúhadle nastrúhame na rezančeky. Pridáme smotanu a korenie tzatziky, ...

Bochníčky s restovanými paradajkami a cesnakom
Vonku jeseň, doma zásoby múky ako v mlyne a báječná nová kniha s príznačným názvom: Dough...

Pomarančový steak
Rezy sviečkovice alebo roštenky opatrne narežeme tak, aby sme otvor mohli vyplniť plnkou, ktorú si...

Zemiakový šalát so strukmi z cukrového hrášku
Struky, zemiaky, papriku a paradajky nakrájame na kúsky, šaláty umyjeme, necháme odkvapkať a...

Dezert Šalamún
Vodu, cukor, tuk a kakao zohrievame v hrnci až kým sa nespoja (nevaríme). Odoberieme...

Syrové hrianky
... tento recept poznám už dlhé roky, ale cenovo a časovo je nadčasový

Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Pripravte si bielu rybu pečenú v papierovom vrecúšku, ktoré pomôže zachovať delikátnu chuť a vôňu pripravovanej...

Kuracie palacinky
Na masle usmažíme cibuľu, pridáme kuracie prsia, osolíme a okoreníme. Mäso opečieme, zalejeme...

Polenta s údenými kačacími prsami
Polentu uvaríme vo vývare a pridáme parmezán. Vylejeme na plech a pečieme 30 minút. Vychladenú...

Kapustové karamelky
Najprv uvaríme cestoviny, najlepšie sú domáce fliačky. Na oleji skaramelizujeme cukor, necháme ho...

Baklažánová zmes so špaldovými cestovinami
Mali sme doma baklažán. Výborné zeleninové jedlo spolu so špaldovými špirálkami....

Dezert z banánu a papáye
Milujem banány, papáyu, hrozienka, domáci med a aj vlašské orechy. Všetko som to...

Pečená plnená paprika
Ryžu si klasicky uvaríme, baklažán nakrájame na kolieska hrubé asi 1 cm, ogrilujeme nasucho v...