Šošovicové sušienky

Michal Hečko a Kvetoslav Bojnák
šéfkuchár a jeho zástupca z hotela Mercure Bratislava Centrum, 12. marca 2015
Šošovicové sušienky
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
8 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g
80 g izbovej teploty
60 g
1 ks na kôru




Postup

  1. 1

    Zo všetkých surovín vypracujeme hladké cesto, zrolujeme ho do valca, ktorý zabalíme do fólie a necháme vychladnúť v chladničke.

  2. 2

    Rolku potom nakrájame na polcentimetrové kolieska a dáme upiecť na papieri na pečenie pri teplote 180 °C.

Diskusia k receptu

capko
Chcem sa spýtať šošovica ma byť uvarená? Inak to môže byť dobré.
jujoska
@capko v surovinach nie je napisana sosovica ale sosovicova muka, to je rozdiel. Tu je dostat v obchodoch so zdravou vyzivou
martamm
Ja by som kludne skusila zomliet uvarenu sosovicu... :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia