Šalát s jahodami a mozzarellou

siuuu - fotkaSiuuu, 26. júna 2019 9:11
Ďalšie recepty »
Šalát s jahodami a mozzarellouFoto: siuuu

U nás už jahodová sezóna končí... ale tento rok sme si jahôdok užili... zarodili ozaj krásne. Tak na záver sezóny sme si dopriali ešte tento lahodný šalát s jahodami a so syrom.

15 min
príprava
5 min
tepelná úprava

Suroviny

podľa chuti (alebo ľadový)
podľa chuti (čerstvé väčšie)
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
Na zálievku:
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Množstvo použitých surovín nechám na každom z vás. Ja som na jednu porciu použila 2 veľké maxi jahody, 2 guľky mini mozzarelly, asi 6 listov šalátu (mala som mini šalát), 1/2 malej červenej cibule, 1 plátok oravskej slaniny, 1/3 ČL medu, 1/2 ČL balzamikovej redukcie, 1/2 ČL ryžového octu (zálievky netreba veľa, aby neprebila chuť jahôd).

  2. 2

    Jahody umyjeme, osušíme a pokrájame na ľubovoľné tvary. Šalát umyjeme, osušíme a natrháme na menšie kúsky, rovnako natrháme mozzarellu. Červenú cibuľu očistíme a pokrájame na maličké kúsky. Sušenú šunku alebo slaninu pokrájame na malé kúsky a nasucho na panvici opečieme do chrumkava.

  3. 3

    Jahody zľahka zmiešame so šalátom, pridáme mozzarellu, pokrájanú cibuľu, ochutíme soľou (iba jemnučko), korením, pokvapkáme zálievkou a posypeme opraženou sušenou šunkou.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist