
Skoro Sharkaseya
Pracny stary recept, tu je original : http://mongoliankitchen. com/circassian-chicken/ Ja som skor spravil rychlu odflaknutu verziu v super...

Ryža podľa Simmela
Niky dom nevedela uvariť ryžu. Vždy bola zlepená, občas ako kaša, proste nikdy...

Zemiakovo–syrové smažienky
Uvarené a vychladené zemiaky v šupke olúpeme a najemno nastrúhame. Do mlieka dáme maslo, postrúhaný...

Keloffka od šraca
Inšpirované @Sraczovou polievkou , ktorý v komentári pod jedným mojim receptom uviedol, že sa chystá...

Kuriatko s pečeňovou plnkou na hráškovom pyré
Pečeň orestujeme na pokrájanej šalotke, pridáme cesnak, korenie a necháme vychladnúť. Rožky nakrájame na kocky, ...

Parené buchty s pohánkovým tvarohom
Tento recept na parené buchty je od Jaroslava Žideka a je naozaj výrobný, odkedy som ho...

Tvarohový koláč s vanilkovým krémom
Tento recept som našla na pintereste. Zaujala ma plnka, lebo takú som ešte nerobila, ...

Babičkine venčeky
Na prípravu cesta dáme do misy múku, cukor a soľ. Prisypeme Pomocníka na kysnuté cesto...

Domáci nanuk
Podľa chuti si vyberiete ovocnú šťavu (najlepšie citrusy), zmiešate s cukrom a medom, môžete pridať...

Zabaglione (šodó zo šumivého vína)
Nachystáme si 4 elegantné poháre na martini alebo víno. Na dno vložíme ovocie.

Rybie filetky s broskyňami
Kúpime sladkovodné ryby, ak nie sú pstruhy, môže byť zubáč, sumec.

Sušené bravčové karé so šalátom
Cviklu uvaríme v slanej vode do mäkka, hneď ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.

Hovädzie na pive so zeleninou
Roky varím guláše, perkelty i paprikáše s čiernym pivom. Začínal som so 16° Zlatým bažantom...

Gaštanová polievka s červenou šošovicou
Viem, že táto polievočka zaváňa skôr jeseňou ako jarou, hlavne kvôli gaštanom. Ja mám...

Káčerie prsia na mediteránsky spôsob
Ďalšia delikatesa - z málo surovín veľa muziky. Čaro receptu je v príprave. Treba skúsiť...

Škoricovo-tekvicové scones
Ranajky do jesenneho sychraveho rana, ktore Vam ho urcite sprijemnia. Tekvicove puree som mal pripravene...

Masové kuličky na houbách
Když nevím co, vezmu vždy mleté maso. Variant přípravy je nesmírně mnoho a většinou jde...

Štangle s orechovo-cesnakovou plnkou
Vo vode s lyžicou medu rozmiešame droždie, pridáme múku, soľ, 100 ml oleja a...

Cukinovo - zemiaková haruľa
Cukinu a zemiaky nastrúhame. Necháme trošku odležať, aby pustili vodu. Tú potom zlejeme...

Džuveč na piatok
Tento recept som dostala kedysi dávno od svojej priateľky - Bulharky. Robievali ho doma v piatok, kedysi sa v piatok dodržiaval pôst a mäso sa nejedlo, preto je bez mäsa....