Foto: katerin
Krásne voňavé pečivo pre obľúbencov kôpru! Kto ho nemá rád,môže nahradiť žeruchou,pažítkou alebo inými bylinkami. Recept bol kedysi uverejnený v Novom Čase pre ženy. PS:Kôly komentárom dodávam,že Zobraziť celý popisKrásne voňavé pečivo pre obľúbencov kôpru! Kto ho nemá rád,môže nahradiť žeruchou,pažítkou alebo inými bylinkami. Recept bol kedysi uverejnený v Novom Čase pre ženy. PS:Kôly komentárom dodávam,že na fotke je robené z väčšiej dávky.V original recepte robili 9 guľatých žemlí.
príprava
na 200 °C
Suroviny
250 g |
|
20 g |
|
1 ČL |
|
3 PL (môžete dať aj klasický slnečnicový) |
|
75 g |
|
100 ml (alebo acidofilné mlieko) |
|
1 - 2 ČL (alebo sušený nasekany na drobno) |
|
2 ČL |
|
1 ks |
|
(morská) |
|
Postup
-
1
Múku dáme do misy,pridáme droždie,soľ,olej,cottage syr,zakysanku a miesime,pokým sa cesto neoddeľuje od misy (podľa potreby ešte pridáme múku). Polovicu kôpru pridáme do cesta a necháme 20 minút kysnúť.
- 2
Na mierne pomúčenej doske vytvarujeme z cesta valec a rozdelíme ho na 12 častí.Tie vyšúlame na rovnako dlhé valčeky a vždy tri splietame klasickým spôsobom.Vzniknú nám 4 malé pletienky.(moje sú z väčšiej dávky) (Kdo nemá čas alebo chuť splietať ,môže rozdeliť cesto na 9 častí a vyformovať guľaté bochničky.) Necháme 10 minút kysnúť.
- 3
Pletienky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.Žĺtok rozšlaháme s troškou mlieka,potrieme pletienky,posypeme hrubozrnnou soľou a zvyškom kôpru. Pečieme na strednej koľajničke na 200 st.C cca 18 minút dozlatista. Každá rúra pečie inak,podľa skúsenosti skontrolujeme. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
5*
Ale,tak na skúšku aspoň neminiete veľa múky :):):)))
Zaiste muku si prisposobime ale vyzeraju dobre a gramaz zisti v recepte a daj vediet.
Už som písala,že neviem akú dávku som robila,dvojitú,trojitú.... nieje to jedno?Hlavný je recept a ten je správne napísaný!!!
Fakt ma uráža tvoja otázka,že či som ich robila ja-čo si tým chcela povedať???
ďakujem za pekný komentár
Zhŕňala som v počítači všetky fotky upečených dobrôt a narazila som na tieto pletieky,tak som sa chcela podeliť o recept.
Množstvo mlieka nieje uvedené,lebo sa nedáva do cesta ale iba do žĺtka na potieranie pečiva.