Grilovaný baklažán
Grilovaný baklažán

Baklažán s cesnakovo-zázvorovou omáčkou

2010 - bez fotky2010, 10. septembra 2019
Baklažán s cesnakovo-zázvorovou omáčkou
Foto: 2010

Jednoduchý ázijský recept na baklažan.

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2-3 strúčiky
2 cm
1 KL
100 ml
1 PL
1 PL
1/2 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Baklazan nakrajame na platky, trochu posolime, potrieme olejom a dame na rozpaleny gril. Mne stacili tak 3- 4 minuty z kazdej strany, aby zmakol a ugriloval sa.

  2. 2

    Cesnak nastruhame, ja som mal cinsky tak som dal 3 struciky, tak isto som nastruhal ocisteny zazvor asi 2 cm. Na lyzici oleja chvilu oprazime, zbavime sa surovej chute. Pridame lyzicu sojovej a ustricovej omacky ( podla chute ) pridame pol lyzicky cukru v Ázii sa vzdy snazia vybalancovat slanu chut sojovej omacky. Vo vode rozmiesame skrob, pridame a povarime do zhustnutia tak 5 minut .

  3. 3

    Baklazan polejeme omackou a prizdobime na drobno nakrajanou cibulkou.

    Baklažán s cesnakovo-zázvorovou omáčkou - obrázok 3

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: