Grilovaný baklažán
Grilovaný baklažán

Baklažán s cesnakovo-zázvorovou omáčkou

2010 - bez fotky2010, 10. septembra 2019
Baklažán s cesnakovo-zázvorovou omáčkou
Foto: 2010

Jednoduchý ázijský recept na baklažan.

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2-3 strúčiky
2 cm
1 KL
100 ml
1 PL
1 PL
1/2 KL




Postup

  1. 1

    Baklazan nakrajame na platky, trochu posolime, potrieme olejom a dame na rozpaleny gril. Mne stacili tak 3- 4 minuty z kazdej strany, aby zmakol a ugriloval sa.

  2. 2

    Cesnak nastruhame, ja som mal cinsky tak som dal 3 struciky, tak isto som nastruhal ocisteny zazvor asi 2 cm. Na lyzici oleja chvilu oprazime, zbavime sa surovej chute. Pridame lyzicu sojovej a ustricovej omacky ( podla chute ) pridame pol lyzicky cukru v Ázii sa vzdy snazia vybalancovat slanu chut sojovej omacky. Vo vode rozmiesame skrob, pridame a povarime do zhustnutia tak 5 minut .

  3. 3

    Baklazan polejeme omackou a prizdobime na drobno nakrajanou cibulkou.

    Baklažán s cesnakovo-zázvorovou omáčkou - obrázok 3

Diskusia k receptu

mironi
...ja ho posolim, kus postoji, utrem z neho tu trpkú šťavu a až tak ho grillnem keťuhu...:-)
mijaita
Reagovat z mobilu je nesmysl. Komentar neprojde. Zn. NIKDY CELY!! K vztekuw
bembo
Dnes som si kúpil baklažán,nakoľko už som ho dávno nemal,dostal som naň chuť.Prvý uložený recept ktorý bol v mojej kolonke "zelenina" bol práve tento,tak som sa rozhodol ho vyskúšať.Ja som si ho dal s hranolkami,a polial touto omáčkou.Tá moja bola tmavšia ako tvoja,ale veľmi mi to všetko chutilo.Polovica baklažánu a omáčky mi ostala.Napadla ma potom myšlienka,dať do nej za polovičnú kávovú lyžičku medu.Trochu mala jemnejšiu chuť,ale stále výborná.Nabudúce až ju budem robiť dám miesto cukru celú lyžičku.Vďaka za výborný recept.