Baklažán s cesnakovo-zázvorovou omáčkou
Jednoduchý ázijský recept na baklažan.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
2-3 strúčiky |
|
2 cm |
|
|
|
|
|
1 KL |
|
100 ml |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1/2 KL |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Baklazan nakrajame na platky, trochu posolime, potrieme olejom a dame na rozpaleny gril. Mne stacili tak 3- 4 minuty z kazdej strany, aby zmakol a ugriloval sa.
- 2
Cesnak nastruhame, ja som mal cinsky tak som dal 3 struciky, tak isto som nastruhal ocisteny zazvor asi 2 cm. Na lyzici oleja chvilu oprazime, zbavime sa surovej chute. Pridame lyzicu sojovej a ustricovej omacky ( podla chute ) pridame pol lyzicky cukru v Ázii sa vzdy snazia vybalancovat slanu chut sojovej omacky. Vo vode rozmiesame skrob, pridame a povarime do zhustnutia tak 5 minut .
- 3
Baklazan polejeme omackou a prizdobime na drobno nakrajanou cibulkou.
Tiež grilovaný baklažán:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu