Foto: akeber
Jednoduché , rýchle a chutné .
príprava
na 170 °C
Suroviny
10 ks (strednej veľkosti) |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1 ks (alebo domáca konzerva mäsa) |
|
čerstvé alebo v konzerve |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Zemiaky v šupke dobre umyjeme dáme variť . Nakrájanú cibuľu popražíme na oleji , pridáme nakrájanú zeleninu , popražíme . Pridáme šampiňóny . Osolíme .
-
2
Popražíme a dusíme . Ak treba trošku podlejeme vodou . Keď zelenina zmäkne odstavíme od sporáka . Meat nakrájame na drobné kocky aj tvrdý syr . Zmiešame spolu so šampiňónovou zmesou . Pokoreníme pridáme Vegetu podľa chuti ak treba aj soľ. Môžeme do nej pridať aj trošku s uvarených zemiakov ( vydlabané vnútro ) . Dobre premiešame a plnka je hotová .
-
3
Uvarené , vychladnuté zemiaky upravíme tak že z vrchu zrežeme šupku a lyžičkou vykrojíme ,aby nám ostal priestor na plnku .
-
4
Naplníme plnkou .
-
5
Poukladáme na vymastený pekáč a nezabudneme posypať zemiaky nastrúhaným syrom .
-
6
Dáme piecť do pred hriatej rúry na 170 C asi tak 30 minút . Dobrú chuť !
Diskusia k receptu