Malá čokoládová torta

simad - bez fotkysimad, 1. augusta 2014
Malá čokoládová torta
Foto: simad

Suroviny

4 PL
4 PL
3 PL
1 a 1/2 PL
2 PL
1 ks
1/2 bal.
1 a 1/2 PL
100 g
trošku (maslo)
na posypanie nemusí byť




Postup

  1. 1

    Pripravíme si stredne veľkú jensku misu ktorú vyložíme papierom na pečenie.

  2. 2

    Potom si múku, cukor, prášok do pečiva, kakao, med, mlieko, olej, vajce zmiešame dokopy. Do cesta nasekáme malé kúsky čokolády ( asi tak z polovice čokolády).

  3. 3

    Cesto si vylejeme do jenskej misy a pečieme v mikrovlnke 5 minút. Keď sa cesto upečie vyberieme ho von a dáme na tanier nech nám trošku vychladne.

  4. 4

    Potom si cesto potrieme broskyňovým lekvárom.

  5. 5

    Druhú polovicu čokolády a trošku palmarínu alebo masla dáme roztopiť.

  6. 6

    Keď sa nám čokoláda roztopí polejeme ňou cesto natreté lekvárom, tak aby bola čokoláda všade. Ešte si tortičku posypeme kokosom ( nemusíme) .

  7. 7

    Prajem dobrú chuť :)

    Malá čokoládová torta - obrázok 7

Diskusia k receptu

evanaaa
Vitaj, @simad , vidím, že si nová a hneď pridávaš recept. Už som pár koláčkov robených v MCW videla, len neviem, či by sa mi v mojej starej podarili. Ale mala by som konečne vyskúšať. Jenskú misu ( nie "jánsku", jánske sú ohne, jenská podľa mesta Jena....) mám, ale radšej by som vyskúšala menšie množstvo, čo keby......ale tebe, ako vidím, sa pekne vydaril, tak uvidím.
simad
Ďakujem pekne :) ja som tiež zo začiatku neverila že aký to môže byť koláč ale musím povedať že veľmi chutí celej rodinke a k tomu cestu sa dá hoci aká varianta vymyslieť :) len treba skúšať je to naozaj rýchle a je aj pekne zvnútra upečený nie je vôbec surový :) ďakujem za opravu nevedela som ako sa píše a na internete my jenska opravilo na jánska :) vyskúšajte a uvidíte :) dúfam že sa vám podarí :)
mesiar50
Robil som raz experiment taky,ze klasicke piskotove cesto som dal do mikrovlnky piect v silikonovej tortovej forme.Asi som to pustal dlho lebo som mal z cesta drevene uhlie.Par dni nato nam vypovedala aj rura.Sikovna si ,tvoj kolac je bezchybny a dozaista aj chutny.Recept si ulozim.Vdaka.
simad
Neviem na moc dlho by som to do mikrovlnky nedávala a ani v silikonovej forme to už radšej do rúry piecť :)
Ďakujem pekne :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia