Sójové plátky s orieškovo-syrovou krustou fotorecept
Foto: zirafninka1
Šťavnaté sójové plátky s chrumkavou krustičkou. Ako chutiam lahodiacu prílohu som tentokrát pripravila paštrnákovo - zemiakové pyré podávané s hruškou a korunované pikantnou nivou.
Suroviny
80 g |
|
|
|
tmavá |
|
sušená |
|
2 - 3 PL |
|
|
|
Krusta: | |
1 ks |
|
1 ks |
|
30 g |
|
50 g |
|
|
|
|
|
|
|
1 PL |
|
Príloha: | |
450 g |
|
250 g |
|
|
|
|
|
|
|
1 bal., mrazené |
|
4 ks |
|
80 g |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Zemiaky a paštrnák očistíme a nakrájame na malé kocky. V osolenej vode varíme do zmäknutia. Po uvarení vodu zlejeme. Zemiaky s paštrnákom necháme chvíľu odokryté odpariť a pridáme kúsok masla, horúce mlieko, soľ podľa chuti a štipku nastrúhaného muškátového orieška. Spolu dobre roztlačíme na jemnú kašu. Zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme mierne vychladnúť.
-
2
Sójové plátky si uvaríme podľa návodu na obale. Petržlenovú vňať nasekáme najemno, primiešame sójovú omáčku a mletú sušenú chilli papričku. Pripravenou zmesou potrieme sójové plátky z oboch strán.
-
3
Ochutené plátky obalíme v hladkej múke.
-
4
Na troche oleja opekáme z oboch strán. Opečené plátky poukladáme do zapekacej misy.
-
5
Do misky si rozklepneme jedno celé vajíčko, pridáme jeden bielok, najemno posekané orechy, strúhaný syr, bylinkovú soľ a čierne korenie.
-
6
Dôkladne spolu premiešame.
-
7
Lyžičkou zmes nanesieme na sójové plátky, jemne pritlačíme.
-
8
Posypeme strúhankou a na každý plátok dáme malý kúsok masla.
-
9
Pečieme vo vyhriatej rúre cca 20 minút.
-
10
Rozmrazené listkové cesto rozvaľkáme a vykrojíme 24 kruhov. Vykrajovala som klasickým pohárom.
-
11
Hrušky dôkladne umyjeme, nakrájame na krúžky a zbavíme jaderníka.
-
12
Pripravené hrušky poukladáme na kolieska z lístkového cesta. Pečieme v rúre pri 190 °C cca 15 - 20 minút.
-
13
Plesňový syr roztlačíme vidličkou a rozmiešame s lyžicou masla.
-
14
Rozmiešanú syrovú zmes dáme do stredu upečených hrušiek.
-
15
Zemiakovo - paštrnákovú kašu dáme do igelitového vrecka, odstrihneme rožok a vytláčame po obvode koliesok. Potrieme rozšľahaným žĺtkom a pod grilom krátko zapečieme (cca 5min.)
Diskusia k receptu