
Trojfarebné zemiaky
Zemiakové plátky s hráškom, kukuricou a cibuľkou, zaliate zálievkou.

Špenátovo-slaninkové cestoviny
Aj keď varím predovšetkým zdravo, jednoducho a rýchlo, rada do receptov pridávam trochu slaninky...

Obrátený mandarínkový koláč s trojakou čokoládou
Výborný a pritom celkom jednoduchý koláč vyčarujete z polovičiek mandarínok, rýchlo pripraveného cesta a kúskov čokolády....

Caprese
Očistíme paradajky a orežeme z vrchnej a spodnej strany. Vydlabeme dužinu. Musíme si dávať pozor...

Kuracie štvrte s čerstvými paradajkami
Pôvodne s polkou kuracích štvrti som mal iný zámer, ale človek mieni život mení. Zistil...

Vianočný kapor na orechoch a cesnaku
Kapra pozdĺžne rozpolíme a aspoň na pol dňa namočíme do mlieka, aby sme zjemnili jeho chuť....

Mrkvičkový šalát
Je to náhrada tradičného zemiakového šalátu s majonézov. Teda oveľa zdravšia náhrada. A keďže zemiaky...

Cupcakes s krémom z bielej čokolády
Krásne, chutné, lahodné a jemné. Také sú cupcakes zdobené krémom z bielej čokolády...

Slané tempehové muffiny
Tento recept mám z Dobrého jedla, tiež som ho trochu upravila (to je tuším moja úchylka)...

Sépiové stracci s mušľovým ragú a kelom
Mušľové ragú: Na olivovom oleji orestujeme cibuľu, pór, cesnak a mušle. Pridáme biele víno,...

Slimák s gaštanovou plnkou
Tento recept je taký od oka, trochu sladký, lebo mám tú diétu tak som vyskúšala tento koláč lebo...

Seitan s brokolicou a pistáciami
Brokolicu rozoberieme na ružičky. Z hlúbika brokolice a z koreňovej zeleniny si uvaríme vývar.

Makrely na paprike
Makrely, z ktorých sme stiahli kožu a odrezali hlavy, vykostíme. Do cibule spenenej na...

Dánske narodeninové dievča
V Dánsku sú narodeniny oslavované vo veľkom štýle a spájajú sa s rôznymi tradíciami. Tradične sa...

Francúzsky šiškový toast
V mise vyšľaháme vajcia s mliekom a extraktom a vianočku v ňom obalíme a necháme ju nasiaknuť...

Paradajkovo-bazalková polievka raz dva
U nás doma patria paradajky k obľúbeným ingredienciám. Okrem toho milujem bazalku, jej vôňu, ...

Olive ascolane
Vyborna dobrotka v slovenskej kuchyni nie velmi znama ale zarucene ocari jej chut dokonca aj hosti ktory...

Zajačie stehno plnené kuriatkami
Vykostené zajačie stehná osolíme, okoreníme a naplníme plnkou z kuriatok. Otvor na stehnách uzavrieme ihlou, ...

Jablkový koláč
Cukor, tuk a žĺtky vymiešame. Postupne pridávame múku s práškom do pečiva, postrúhané jablká a hrozienka. Nakoniec...

Baklažán s fazuľovo - bazalkovým krémom
Deň vopred si namočíme fazuľu. Potom ju opláchneme a uvaríme domäkka v posolenej vode s bobkovým...

Nektárinkové čatní s ďumbierom
Paradajky sparíme v horúcej vode na 10 sekúnd a ošúpeme, nakrájame na kocky.

Tagliatelle s kuracími kockami
Najprv si pripravíme marinádu tak, že v miske vyšľaháme všetky suroviny. Očistené kuracie prsia nakrájame na...