Foto: edynko
Pomerne rýchly recept na "vlhký" koláč so zaujímavou kyslastou chuťou.
porcie
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny, maslo a heru vyberieme z chladničky vopred, nech zmäkne. Nastrúhame si kôru z 1 citrona.
-
2
V mise rozmixujeme maslo, heru a kryštálový cukor. Dôkladne mixujeme elektrickým mixérom minimálne 5, ak máte čas tak 10 minút.
-
3
Pridáme kôru z citronu. Pridáme postupne 3 vajcia a prisipávame zároveň múku s kypriacim práškom po menších množstvách. Nakoniec pridáme kokos a mlieko. Mlieka dáme toľko, aby bolo cesto vláčne do takej miery, že pri klepnutí varešky o okraj misy časť cesta s ľahkosťou odpadne.
- 4
Vymastíme si plech na koláč, vysypeme múkou a vlejeme cesto. Pečieme cca 40-45 minút pri teplote 170°C.
- 5
Vytlačíme šťavu z 3 citronov a zmiešame s práškovým cukrom.
- 6
Po upečení koláču do neho ešte sa horúca urobíme dierky kovovou/drevenou ihlicou.
- 7
Následne pomaly lyžicou polievame šťavou s práškovým cukrom aby nám pekne vsiakla. Týmto je koláč hotový, počkáme na vychladnutie, vyklopíme z formy a podávame :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
Diskusia k receptu