Pirohy plnené husacou pečeňou
Vladimír Ďurta
kuchár hotela Bystrá pri Brezne, 30. júla 2012
kuchár hotela Bystrá pri Brezne, 30. júla 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
5
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zo zemiakov, múky a soli pripravíme zemiakové cesto. Vyvaľkáme ho a vykrajovadlom vykrojíme kolieska. Opečenú husaciu pečeň nakrájame na malé kúsky, pridáme cibuľu, soľ a čierne korenie.
- 2
Dobre vymiešanú zmes poukladáme na kolieska z cesta, preložíme ich na polovice a okraje pritlačíme. Dáme variť do osolenej vriacej vody.
- 3
Po uvarení vyberieme a poukladáme na tanier, kde ich na záver pretrieme husacou masťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu