Pirohy plnené husacou pečeňou

Vladimír Ďurta
kuchár hotela Bystrá pri Brezne, 30. júla 2012
Pirohy plnené husacou pečeňou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
5
porcií
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
500 g
200 g
100 g




Postup

  1. 1

    Zo zemiakov, múky a soli pripravíme zemiakové cesto. Vyvaľkáme ho a vykrajovadlom vykrojíme kolieska. Opečenú husaciu pečeň nakrájame na malé kúsky, pridáme cibuľu, soľ a čierne korenie.

  2. 2

    Dobre vymiešanú zmes poukladáme na kolieska z cesta, preložíme ich na polovice a okraje pritlačíme. Dáme variť do osolenej vriacej vody.

  3. 3

    Po uvarení vyberieme a poukladáme na tanier, kde ich na záver pretrieme husacou masťou.

Diskusia k receptu

dogagador
Dobreee, prave planujeme tuto jesen robit rodinnu oslavu pomocou husaciny :-), genialna inspiracia!
dukoch
mne pripadajú ako vyprážané, alebo obalené strúhankou...či???
womankc
no mňam, ale tieto sú isto vyprážané, ale dala by som si hneď
evanaaa
Tiež mi nepripadajú ako varené, možno zlé foto, alebo iný obrázok.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia