Americký koláč

redakcia - fotkaredakcia, 23. októbra 2009
8
porcií
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
1 hrnček
1 hrnček
1 hrnček
0,5 l
1 balenie
Krém:
3 ks
1 hrnček




Postup

  1. 1

    Žĺtky s cukrom vymiešame na penu, postupne pridáme orechy, strúhanku a zľahka zapracujeme tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na vymastený, múkou posypaný plech a upečieme.

  2. 2

    Smotany zmiešame so stužovačom, vyšľaháme a natrieme na vychladnutý plát cesta. Pripravíme krém: z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh a postupne doň zapracujeme zmäknutú čokoládu.

  3. 3

    Krém natrieme na šľahačku a dáme na 3–4 hodiny do chladu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia