Moje špagety

mia64 - bez fotkymia64, 10. októbra 2013

Tento recept na špagety som si vymyslela kedysi dávno, keď som sa ešte učila variť. A mal úspech. Moje deti dlho iné špagety jesť Zobraziť celý popisTento recept na špagety som si vymyslela kedysi dávno, keď som sa ešte učila variť. A mal úspech. Moje deti dlho iné špagety jesť nechceli, len tieto moje.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 220 °C

Suroviny

500 g
300 g
2 lyžica
4 lyžica




Postup

  1. 1

    Sojový granulát uvaríme podľa návodu na obale vo vode s vegetou a sojovou omáčkou. Necháme ho postáť, aby nabobtnal a medzitým si uvaríme špagety.

  2. 2

    Uvarené špagety opláchneme studenou vodou, vysypeme do pekáča, pokvapkáme olejom, premiešame. Potom na ne vylejeme kečup a znovu premiešame. Množstvo kečupu je orientačné, treba ho dať podľa vlastného uváženia. Dobrý je domáci kečup. Robila som to aj z kupovaného, ale tie nám tak nechutili. Potom primiešame do špagiet precedené sojové granule.

  3. 3

    Nakoniec posypeme nastrúhaným syrom - veľa syru - a dáme zapiecť.

Diskusia k receptu

lubieta
so sojovým granulátom robím aj ja ale dávam ho na opraženú cibuľku a cesnak , na tom opražím sóju šupnem tam krájané paradajky nejake tie dochucovadla povarím a je dobrota na svete :)
mirop
kazdy nejak zacinal.. dufam ze uz toto nevaris :D
natascha1
Robím tiež. Opražím cibuľu, potom pridám a krátko orestujem po 3 lyžiciach natrúhanej mrkvičky a zeleru, pridám namočený granulát, domáci pretlak a pár cherry paradajok a pretlačený cesnak. Povarím a pridám smotanu.
kata
niekto chcel byt asi vtipny. toto predsa nie je odborna stranka. myslim, ze drzat sa hesla "ked nemas co pekne povedat, nehovor radsej nic" by tu prospelo. mne sa recept tiez paci, s domacim kecupom a z celozrnnych cestovin je aj zdravy, urcite lepsi ako rcp. typu "vyprazany salam s vegetou". aj ked ja vyskusam dochutit granulat podla komentarov, toto moze byt moznost pre casovu tiesen :)
mia64
Ten granulát je tam v podstate len na ozdobu, môže tam ísť aj mleté uvarené mäso. Chuť robí ten kečup, ktorý sa vlastne vsiakne pečením do špagiet. Preto je dobrý domáci kečup, lebo kupovaný je samý škrob a dochucovadlá. Keď vyskúšate, potom kritizujte. Určite je to lepšie ako jedlá, do ktorých ide 30 ingrediencií a keď to ješ, tak nevieš čo ješ.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia