
Celozrnné linguine s omáčkou z tofu
Milujem stredomorskú kuchyňu, a tak som sa rozhodla vymyslieť na dnešný obed vegetariánsku verziu cestovín...

Jablkové tartaletky
Jablkový kompót: Jablká očistíme, nakrájame na kocky a povaríme v hrnci spolu s cukrom, vodou...

Zemiaky plnené syrokrémom a kukuricou
Zemiaky so šupkou uvaríme vo vode. Vychladené zemiaky ošúpeme, prekrojíme a stred zemiakov opatrne vyberieme...

Jarná roládka z mletého mäsa
Moj prvý recept do Varechy, o ktorý sa s vami chcem podelit. Moja jarná roládka...

Zvlaštné rezne
často robim jedlá podľa vlastných napadov a vlastnej fantazie, resp. čo chladnička dá, alebo čo treba spotrebovať....

Karí placky
Výborné. Celej rodine chutia. Ak máte radi mäso môžte podávať placky ako prílohu k mäsu....

Cuketové placky so syrom
Prebieha sezóna cukety, tieto chrumkavé placky k sýtej polievke môžu byť na obed či skorú večeru....

Jemný krém zo zelenej špargle
Špargľu olúpeme, konce odrežeme, vložíme do 0, 5 l mierne osolenej vody a varíme 20...

Valentínske koláčiky/čokoládky
Čokoládu (môže byť hoci aká) roztopíme v parnom kúpeli s maslom, trochou mlieka prípadne cukru...

Cesnačka ostrá ako nôž
Ahojte, toto je môj prvý recept tu na Vareche. Našiel som tu veľa cesnačiek, ...

Mandarínkový koláč s tvarohom a mandľami
Šťavnatý, jemný ako pavučinka a extra chrumkavý vďaka mandliam. Tajomstvom úspechu tohto koláčika je...

Chrenová zapečená treska so syrom
Tresku umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky, ktoré pokvapkáme šťavou z polovice citróna...

Hovädzie rebrá s feniklom
Ina Garten je jedna z najobľúbenejších profesionálnych kucháriek a v TV programoch svoje umenie prezentuje pod...

Hríbové ragú s polentou a vajcom
Vodu s vývarom privedieme do varu a postupne za stáleho miešania pridávame kukuričnú krupicu. Znížime na...

Torta s čokoládovým likérom
Zložitá... ale za tú námahu to stojí. Raz sme ju mojej babke piekli na narodeniny...

Kuracie prsia Cornflakes
Umyté kuracie prsia vyklepeme osolíme, vložíme do vajíčka a potom do cornflakesov. Na rozpálenom oleji...

Profiterolky
Profiterolky sú klasický francúzsky cukrársky výrobok, u nás známy ako veterník.

Ryža s jalopeño ako príloha
Každý má svoj, určite ten „najsamlepšejší gríf“ na prípravu ryže, čoby prílohy! Už od prvopočiatku...

Cícerovo-paštrnákové placky s bulgur šalátom
Zmiešame očistený postrúhaný paštrnák, zemiak a uvarený cícer s múkou, osolíme, okoreníme, ochutíme...

Mexická ryža
V hrnci rozohrejeme olej a osmažíme na ňom ryžu dozlata. Pridáme cibuľu, cesnak a papriku...

Zapečené makaróny Vida Karola
Recept je od mojej mamy. Vida Karola- je prezývka autorky, maminej kamarátky. Robievam ho,...

Guláš s bolonskou omáčkou
U nás veľmi obľúbený, netreba veľmi dochucovať. Recept do súťaže s McCain

Ovesné sušenky s čokoládou a ořechy
Pro případ nečekané návštěvy jsem upekla do zásoby ovesné sušenky, ale jsou tak dobré, že...

Krízový kaviár na každý stôl
Na kaviár nemá najdrvivejšia drvina Slovenska peniaze. Ako si teda pomôcť? Týmto starým vyskúšaným židovským receptom....