Citrónové osvieženie fotorecept

pekajka - fotkapekajka, 27. marca 2016
Citrónové osvieženie (fotorecept)
Foto: pekajka

V starej knihe som našla recept na citrónové rezy, no to by som nebola ja, keby som v pôvodnom recepte niečo nezmenila. Preto som Zobraziť celý popisV starej knihe som našla recept na citrónové rezy, no to by som nebola ja, keby som v pôvodnom recepte niečo nezmenila. Preto som nespravila rezy, ale obdĺžniky, ktoré som nakoniec posypala čokoládou. Jednoduchý, ale zato výborný koláčik!

42
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
200 g
200 g
4 ks
100 ml
pol balenia
Citrónový krém:
150 g
150 g
Na posypanie:
1 balenie




Postup

  1. 1

    Žĺtky s cukrom vymiešame (obrázok) prilejeme mlieko a spolu premiešame. Pridáme múku rozmiešanú s PDP, z bielkov ušľahaný tuhý sneh a postrúhanú citrónovú kôru.

    Citrónové osvieženie (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Premiešame a vylejeme na papierom na pečenie vystlaný plech (ja som dala iba na vymastený a múkou vysypaný, ale zoškrabať to dolu bola makačka!) Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180° asi 30 minút.

    Citrónové osvieženie (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vyberieme z rúry a rozrežeme na 4 platy. Necháme vychladnúť a pripravíme si krém.

    Citrónové osvieženie (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Krém: Maslo s cukrom vymiešame a po troche pridávame citrónovú kôru a citrónovú šťavu.

    Citrónové osvieženie (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Platy potrieme krémom a posypeme postrúhanou čokoládou. Nakrájame a zjeme. Dobrú chuť!

    Citrónové osvieženie (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

haji
Koláč vypadá jedle, ale určo se s ním dá pracovat, krémík bych udělala z másla, něčím nadlehčila. Margoš mě totiž nebere. Ale je to chuti a přesvědčení. Jsi šikovné děvče!!
mesiar50
Zákusok som mal možnosť ochutnať dnes u vás.Veľmi mi chutil.U mňa si jednoznačne šikulka.Gratulujem.
pekajka
Ďakujem za komentáre. @Haji robila som ho prvýkrát, tak som nechcela veľmi špekulovať, ale určite by sa na ňom dalo veľa vecí este vylepšiť. @Mesiar50 ďakujem pekne, ale ešte musím napiecť veeela koláčov, aby boli také chutné ako vaše. Ale som rada, ze ste mi prezradili nejaké triky :)
haji
Neboj se ničeho! I já dělám různé pokusy a dopracuji se i k omylům, ale příště už vím /pokud ovšem skleróza nepokročila!/. Sranda být musí. Můj otec říkával, že vždycky se z toho dají udělat kuličky. Ani tato pravda není neměnná. Upekla jsem jednou korpus s jablky /něco jako perník/ a světe div se - nešla uřezat, jen se sypala, nedržela nic, natož tvar. Dala jsem do misky kdeco i ten korpus nadrobený.... ale bohužel, ani ty kuličky nedržely! Byla z toho nakonec buchta misková, která se jedla lžící. Člověk se pořád učí.
@Pekajka jsi šikovné děvče, které má chuť a čas tvořit v kuchyni dobroty pro své blízké a milé. A to je fajn! Držím ti pěsti! Ať se ti ve všem daří!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia