Nevarené čerešňové čatní

mariamka - fotkamariamka, 5. júna 2013
Nevarené čerešňové čatní
Foto: mariamka

Dnes som robila zaujímavé zemiakové placky s karí a hľadala som k nim vhodnú prílohu. Ako na zavolanie mi prišli čerešne, tak ma napadlo Zobraziť celý popisDnes som robila zaujímavé zemiakové placky s karí a hľadala som k nim vhodnú prílohu. Ako na zavolanie mi prišli čerešne, tak ma napadlo čatní. Varené poznáme, ale keďže sa mi nechcelo stáť 2 hodiny pri hrncoch, našla som na nete túto zaujímavú nevarenú verziu, v originále "Raw cherry chutney". Na fotke vľavo hore vidíte aj varenú verziu, ktorú som robila deň nato.

Suroviny

5 dl
1 ks
3 PL
1 - 2 PL
2 strúčik
1 - 2 PL (alebo jablčný)
1 cm
1 PL
1/4 ČL




Postup

  1. 1

    Na čerešniach boli sme ..

    Nevarené čerešňové čatní - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si suroviny: umyjeme odkôstkujeme čerešne, očistíme cibuľu, cesnak, zázvor, pridáme koreniny okrem medu a octu.

    Nevarené čerešňové čatní - obrázok 2
  3. 3

    A všetko jednoducho zmixujeme. Ja som ešte pridala zelerovú vňať. V závere dochutíme medom a octom. Má to byť skôr sladšie ako kyslé. Pikantné je to dosť.

    Nevarené čerešňové čatní - obrázok 3
  4. 4

    Podávame k čerstvej, grilovanej zelenine, syrom, grilovaným mäskám. My sme to mali k tej zvláštnej kari-zemiakovej placke, kuriatko bolo bonus :)

    Nevarené čerešňové čatní - obrázok 4
  5. 5

    DODATOK: Dnes, t.j. na druhý deň som zvyšok povarila, podusila na panvici, stačilo asi 30 minút, kým zhustlo na kašu. Je to ešte lepšie!

    Nevarené čerešňové čatní - obrázok 5

Diskusia k receptu

angast
panenko Mária Skákavá !! To čo si prosím ťa vytvorila ?? Toto je hodné na cenu Barum.
paploska
fíha, zbožňujem čerešne, ale v tejto podobe som ich ešte neskúšala :-)
angast
ešte by som pridal na oživenie chuti maliny a jahody , aby to dostalo lepší šmak.
angast
tento mesiac je zahraničná kuchyňa o ceny . Mala si tomu dať názov
Chutney perfecto tuto
jamarlen
čatni mám veľmi rád, určite radšej ako jogurtovomajonézové zálievky a toto, čo si sem pričarila určite robíme ku dnešnej syrovej večeri.
mariamka
dakujem @jamarlen :) chuti naozaj zvlastne, tak exoticky :) mojim chlapcom vcera chutilo, s tou plackou a pecenym kuriatkom, dufam ze bude aj vasmu
irenaw
:-))) mám takéto kombinácie rada. minulý rok som fičala na marhuľovom, možno tento rok na čerešňovom, KK... tú placku s karí by si fakt mohla pridať ;-)
mariamka
@irenka uz som :) caka na zverejnenie, ale ziadna slava to nebude, mozno budete sklamani, iba zemiaky, sol a troska kari :)
mariamka
mili moje komentatori :) ospravedlnujem sa, ze som sa vam vcera nevenovala, mala som milu navstevu :)) a ako tak citam vase postrehy a chute, tusim sme "v tom" viaceri .. :D
1x safran
lusinkab
:-) nahodou @mariamka mne sa to paci :-) ja som v tom .... skoro kazdy den kedze rada skusam vsetko nove a mix chuti :-) ak aj mne nejaka dobra vila prinesie ceresne vyskusam toto tvoje chutney :-)
mariamka
@lusinkab ty si tiez taka pionierka, myslim priekopnicka :) ja som toho urobila dost, tak co sa nezjedlo, som vcera uvarila (foto v recepte), je to tiez vyborne, to len taky tip :) a kym nemame tie ine priznaky "v tom" tak je to celkom prijemny stav :)
jamarlen
mali sme ju k hovädziemu, tentoraz - čuduj sa svete- presne podľa rcp. :)), no s pridaním soli.....supeeéér.
nabudúce pridáme ešte niečo štipľavé - tabasko, čili pastu.
vďaka za nápad
angast
supééééér !!!! Gratulujem aj ja . Veď každá žena v každom veku má
právo na gravitáciu, :-))))) Pekne si nás prekvapila. To preto máš
také chúťky ????
mariamka
@angast dakujem za kompliment gavalier sa nezaprie :)) super, ked chces udrzat tajomnstvo, svacni ho na Varechu, pomaly si aj avatar budem musiet zmenit, vidim ze aj ty si menis, podla toho ako ti usi rastu
mariamka
@tiginko to by bol pruu... budem si asi musiet zrusit konto, teraz je to moderne.. meno? predsa maly simpson / alebo babeta?
angast
Si silná žena . Nesieš to statočne. Iné na tvojom mieste by spanikárili ,
ale ty sa vieš ovládať . Držíme s tebou.
mariamka
@margaretka no duch svety to nebol, preco, mam ho poslat? a ako ze neoslavujes, ked mas dneska sviatok,, tak vsetko najlepsie!
nelajsia
pánabeka,,,, no to už áno....toto vyzerá fajnovo, čerešní mám tu plné vedro.... ide sa na to....vdaka, dúfam, že to pochutí
eviana
@mariamka , ale aký krásny recept na čochvíľa aktuálne "čatní" na prudko slovenský spôsob... Ty si ale iná hlavička... toto si ukladám, mám v pláne niečo zaujímavé vyskúšať a toto sa mi k tomu nesmierne hodí... ďakujem a skláňam sa pred Tvojou kreativitou :)
mariamka
@eviana dik ,, toto je recept pre odvaznych :) ,, a napokon,, aj take memento, ze volakedy boli invektivy na Vareche ovela drsnejsie
eviana
@mariamka , odvahy mám ja dosť... akurát naivity a blbosti mi trošku ubudlo :) Invektivy na Vareche sú stále drsné, akurát niektoré prebiehajú mimo sklo :)
mariamka
je ine mimo sklo ale ze takto verejne, pekna prezentacia len co je pravda ,,, s odstupom casu ma to mrzi este viac
tiginko
no @mariamka , ja som si myslela, že si sa dobre bavila na týchto prekáračkách a ty že drsné invektívy. Veď si s rovnakým vtipom odpovedala... samé nemilé prekvapenia v posledných dňoch, čo je niečo nedobré v lufte?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia