Kukuricový prívarok fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 19. augusta 2015

Veľmi chutné spracovanie kukurice na prívarok..máme ho radi takto ako ho robím ja s varenými vajíčkami..

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 klasy
2 dl
2 PL
2 PL
1 ČL
1 ČL
podľa chuti
Príloha:




Postup

  1. 1

    Kukuričné klasy som ošúpala a dala uvariť v mierne osolenej vode...uvarené som vybrala a nechala vychladiť, aby som ich mohla vymrviť.

    Kukuricový prívarok (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    semená kukurice som vymrvila..kukurica musí byť uvarená, pretože počas prípravy prívarku sa už nedovarí..

    Kukuricový prívarok (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    vložila som ich do rajnice s vodou a nechala prejsť varom..zatiaľ som si v mlieku vymiešala múku na hladko a pridala som ju ku kukurici..

    Kukuricový prívarok (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ked sa na slabšom plameni uvarila múka s mliekom, pripravila som smotanu...priliala som ju ku kukurici a opäť som na slabom plameni nechala všetko spolu prejsť varom..až teraz som prívarok dochutila, soľou, cukrom, bielym mletým korením a napokon som pridala aj šťavu z citrónu...ešte som nechala, aby sa chute spojili...pokiaľ sa varil prívarok, dala som uvariť vajíčka na tvrdo..

    Kukuricový prívarok (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    tento najchutnejší prívarok podávam s vareným vajíčkom a chlebíkom..môžte použiť aj klobásku pokrájanú na klieska..kukurica je môj najobľúbenejší produkt leta a teda ju bárskedy rada vymením za zákusok.. ochutnajte, môžno očarí aj vašu dušu..prajem vám dobrú chuť..

    Kukuricový prívarok (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

patroveckypitrs
Jedno lepšie ako druhe. Nad takýmto niečím som myslel, teraz to mám jednoduché, už len urobiť podla tvojho receptu. To bude bomba. 5*****.
smejkad
krasne to ukaze na tanieri :-)
ale ked si pomyslim, ze sme kukuricu davali svinkam, aby lepsie priberali...
ach jaj, moje krasne kila :-)
izabella929
@patroveckypitrs ,treba výskúšať, iste budeš spokojný s tou chuťou.-)@smejkad , jasné, že sme chovali svinky kukuricou, ale asj v tom čase sme si radi pochutnali na kukuričke varenej napríklad s makom a medom..)@kukulienka71 , ked vyskúšaš napíš mi,,,budem zvedavá na tvoj názor..my máme tento prívarok radi a ja obzvlášť som kukuricová.-)@motozuzika , keď ti mám napísať môj osobný názor, takže je to asi tak...čerstvo uvarená kukurica má celkom inakšiu chuť ako sterilizovaná..viem to porovnať najlepšie vtedy, keď ju robievam občas s makom a medom..vyskúšať môžeš, ale tá chuť ťa iste nenadchne...Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za vaše milé komentáre.-)
smejkad
Jaaaaaaaj, kukurica s medom, makom a troškou masla!
babav
@izabella929 , vyborne jedlo si uvarila a krasne prezentovala .Cerstva jedla kukurica a jedlo z nej nikdy nesklame , ale vsimla som si (aj v inych receptoch), ze v slovenskej kuchyni si este stale neziskala dost zaujmu a stale je povazovana v prvom rade za krmivo pre osipane a hydinu. Jedla a krmna kukurica su odlisne , chutou aj strukturou .Jedla obsahuje dolezite vitaminy , vlakniny a bielkoviny ....vyzivna a lakava aj pre deti .
micanela
takyto privarok som este nerobila ale veru skusim, urcite vyborne
kukulienka71
Ja len doplním @babav , ak môžem: tá kukurica, ktorú jeme, je lahôdková, lebo obe sú jedlé, aj kŕmna:-) v detstve som jedávala asi kŕmnu kukuricu, lebo mi vôbec nechutila, teraz mám o to radšej tú lahôdkovú, lebo je to veľký rozdiel v chuti. Je síce plná cukru, tuším aj cukrová ju volajú, ale veľa iných živín má tiež a hlavne vlákninu.
katka78
Dámy, touto debatou o kukurici ste mi pripomenuli detstvo, keď som s nemým úžasom pozorovala starého otca ako pre prasiatka moržuje kukuricu. Robil to v takom zázračnom stroji (bola som dieťa, musel byť zázračný..), do ktorého sa vložila kukurica, zrnká sa v ňom oddelili a von vypadol prázdny klások. Tie prázdne klásky potom zas ocino používal pri vydymovaní včiel, keď išiel vyberať z úľov med. Boli to krásne časy a ja mám na ne krásne spomienky, len neviem, prečo sa mi pri nich tlačia slzy do očí.. asi, že už sa to nedá vrátiť.
jozka2
Od kukurice sa zase nemusi hned priberat ak sa iba z casu na cas zaradi do jedalnicka.Je jedna z mala zrnovin,ktora obsahuje zlato,ktore nas organizmus tiez potrebuje.Mozna si mohla cast kukurice rozmixovat rucnym mixerom,zahustila by sa omacka a nemusela si davat muku,ale zaiste kukurica je dobra na rozne sposoby.Ja ju hodne zaradzujem prave teraz v letnom obdoby,lebo teraz je najlepsia.5*
patroveckypitrs
Keď si spomeniem babka vždy na roli sadila dva druhy kukurice. Jednu sladká na jedenie a kŕmna pre zvieratá. Tu sladkú používala v kuchyni či mletú, alebo cele zrna dokonca aj víno z nej robila. Tato debata mi to pripomenula, krásne spomienky. Veru treba oživovať spomienky, nech aj mi odovzdáme rady mladej generácii.
babkamt
zaujímavý nápad hodný vyskúšania. Tento rok sa mám nedarilo s kukuricou. Bude musieť byť z kúpenej.
dzejsik
vyzerá to na veľmi chutný obed, isto raz vyskúšam :)
gitka61
Ten recept urcite vyskusam ,ten zazracni stroj na kukuricu mame na povale obcas sa este pouziva.Moja babka pestovala 3 druhy kukurice aj tu co sme pouzivali na pukance ,ale rada spominam na tie krasne roky.Viem,ze sa uz nikdy nevratia ,ale hreju pri srdiecku.k.k.*****:-)
izabella929
@gitka61 , jaj ja som kukuricová princezná.-) jedla by som kukuricu s kukuricou a rada vymením hockedy za čokoládu..tiež mám spomienky na doma pestovanú kukuricu a jej šúpanie vo veľkom a kukuricu s makom.-) vďaka za komentár...
kukulienka71
Tak som tu aj s fotkou:-) Robila som ju s cibuľovou zápražkou, na začiatku som pridala hrsť červenej šošovice, mrazenú predvarenú kukuricu z leta a na konci špenátové listy. Pochutili sme si, ďakujem za nápad, @izabella929


izabella929
@kukulienka71 , potešila si ma a aj s tou inováciou...) ja špenát nemusím, takže som nemala iný nápad, dať do toho niečo zelené...no musela to byť pochúťka aj so šošovicou..) ďakujem za vyskúšanie receptu.-)
mijaita
@izabella tvuj privarok jistě uvařim, ale pouzivam vzdy jen ze zásmažky uvařené velouté. @kukulienka i se špenátem ! :-) Přidám hrubě drcený pepř.Hezký recept !
mijaita
@izabella uz jsem po obede, konecne jsem se dockala! jedina zmena, nedelam nakyselo, ale omáčku velouté se sladkou, moji oblibenou gran cucinou. Take jsem pridala 2 válečky mraženého špenátu a nakrájela na kolečka mražené kukuřičky, v létě upirátěné na poli :-) Milý, jednoduchý recept, takové mám ráda, dík za něj !






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia