Foto: izabella929
Veľmi chutné spracovanie kukurice na prívarok..máme ho radi takto ako ho robím ja s varenými vajíčkami..
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kukuričné klasy som ošúpala a dala uvariť v mierne osolenej vode...uvarené som vybrala a nechala vychladiť, aby som ich mohla vymrviť.
-
2
semená kukurice som vymrvila..kukurica musí byť uvarená, pretože počas prípravy prívarku sa už nedovarí..
-
3
vložila som ich do rajnice s vodou a nechala prejsť varom..zatiaľ som si v mlieku vymiešala múku na hladko a pridala som ju ku kukurici..
-
4
ked sa na slabšom plameni uvarila múka s mliekom, pripravila som smotanu...priliala som ju ku kukurici a opäť som na slabom plameni nechala všetko spolu prejsť varom..až teraz som prívarok dochutila, soľou, cukrom, bielym mletým korením a napokon som pridala aj šťavu z citrónu...ešte som nechala, aby sa chute spojili...pokiaľ sa varil prívarok, dala som uvariť vajíčka na tvrdo..
-
5
tento najchutnejší prívarok podávam s vareným vajíčkom a chlebíkom..môžte použiť aj klobásku pokrájanú na klieska..kukurica je môj najobľúbenejší produkt leta a teda ju bárskedy rada vymením za zákusok.. ochutnajte, môžno očarí aj vašu dušu..prajem vám dobrú chuť..
ale ked si pomyslim, ze sme kukuricu davali svinkam, aby lepsie priberali...
ach jaj, moje krasne kila :-)