Grahamový chlebík so sušeným droždím

mirian4 - fotkamirian4, 18. marca 2013
Grahamový chlebík so sušeným droždím
Foto: mirian4

Po nespočetných pokusoch menej vydarených a niekedy aj vydarených ako upiecť fakt chutný chlebík v el. pekárničke; som konečne našla ten svoj recept, ktorý Zobraziť celý popisPo nespočetných pokusoch menej vydarených a niekedy aj vydarených ako upiecť fakt chutný chlebík v el. pekárničke; som konečne našla ten svoj recept, ktorý nám veľmi chutí :-)

10 minút
príprava

Suroviny

250 g
250 g
7 g
200 ml na kvások
 podľa potreby
1 ČL
2 ČL
2 ČL
1 PL




Postup

  1. 1

    Zmiešame obidve múky so soľou a nasypeme do formy na chlebík (z pekárničky).

  2. 2

    Urobíme si kvások: 200ml vlažnej vody + 7g sušeného droždia + 1 KL kryš.cukru + trošku hladkej múky = rozmiešať, zakryť tanierikom a nechať podkysnúť..., pozor aby vám kvások "neutiekol" z pohára, ako mne :-)

  3. 3

    Do sypkej zmesi 2 múk so soľou v pekárničke, nalejeme kvások, pridáme 2 KL octu, 1PL oleja a zapneme program na pečenie grahamového chlebíka (každá pekáreň má iný), u mňa je to program, ktorý od miesenia, cez kysnutie až upečenie trvá 3,40 hod. Dobrú chuť!!!

Diskusia k receptu

akeber
vydaril sa ti perfektne , recept si ukladám určite ho vyskúšam veľmi sa mi páči ♥
sisuk
krásny chlebík, vonia až k nám... Keď cesto mieša pekárnička nerobím zvlášť kvások. Naspodok dám tekutiny a soľ, potom zasypem múkou, navrch sušené droždie, cukor a zapnem program. Je to rýchle a bez starostí...
denyany
robievam tak ako @sisuk , aj ja som mala dosť neuspokojivých výsledkov. ale aj veľa skvelých chlebíkov. vyskúšam aj tento od teba.
milina
Ja pečiem v pekárničke chlebíky, ale neviem kde je chyba takmer vždy mi klesne vrch chleba. Pred pečením je vykysnutý ,je pekne okrúhly, ale počas pečenia chlebík klesne.
turistka
@milina , treba dať len vlažnú tekutinu, nie moc teplú, lebo potom rýchlo kysne a kým začne piecť, tak je vlastne trošku prekysnutý a klesne. Skús túto fintu, snáď Ti moja rada pomôže. Príjemný večer.
daniela22
kolko vody potom este pridat? mas tam vodu len na kvasok a mozem pekarnicku otvorit aby som doliala?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia