Lieskovo-orieškové halušky s jahodovým džemom fotorecept
Foto: tkatka
Nezvyčajne halušky.
2
porcie
porcie
4 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Na cesto: | |
76 g |
|
40 g |
|
1 ks |
|
15 ml |
|
50 ml |
|
1/3 čl |
|
štipka |
|
Na pomastenie: | |
|
|
Na ozdobu: | |
65 g |
|
15 ml (rum) |
|
(na posypanie) |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto dáme do misy a vymiešame.
-
2
Cesto sa musí ťahať, nesmie sa trhať. Necháme 10 minút odležať.
-
3
Do hrnca dáme horúcu vodu a soľ, privedieme do varu. Na hrniec položíme špekle a pretlačíme cesto.
-
4
Necháme prejsť varom (3- 4 minúty).
-
5
Halušky vylejeme na sito a necháme odkvapkať.
-
6
Medzi tým si roztopíme maslo...
-
7
...pridáme naň lieskoorieškové halušky a zamiešame.
-
8
Do Micro plus kanvice si dáme jahodový džem a rum, dobre zamiešame prikryjeme vekom a varíme v mikrovlnke 1 minútu.
-
9
Lieskoorieškové halušky servírujeme na tanier, polejeme jahodovým džemom a posypeme práškovým cukrom. Prajem dobrú chuť :)))
len nechápem ten práškový cukor, máš málo sladký džem?