Foto: elixir
Zo včera mi zostalo trošku pečene a skončila v tejto polievočke (946 kJ).
1
porcia
porcia
5 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji speníme cibuľku. Pridáme k nej múku a spravíme zápražku. Zalejeme kuracím vývarom.
- 2
Nakrájame si kvaku a pridáme do polievky, osolíme, okoreníme všetkým okrem petržlenovej vňaťky. Povaríme 25 minút.
- 3
Desať minút predtým, než sa kvaka dovarí, pridáme aj očistenú a nakrájanú pečeň.
- 4
Po uvarení vyberieme celé korenie, pár kúskov kvaky a pečeň, zvyšok rozmixujeme. Dáme na taniere, posypeme petržlenovou vňaťkou a môžeme podávať, napríklad s kúskom pečiva.
- 5
Energetické hodnoty: 946kJ
Bielkoviny: 12,52g
Sacharidy: 20,33g
Cukry: 10,99g
Cholesterol: 100mg
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@stanojezik : počula som... je to škoda... snáď to tak nebude naveky...
@dodo46 : www.sme.sk/c/3925841/dnesne-menu-kvaka.html
Ďakujem. Môže to byť užitočná polievka , keď to má aj liečivé
účinky. A keď to chutí ako kaleráb - tým lepšie.